Έλληνας ο νέος Δ/νων σύμβουλος στο twitter του Έλον Μασκ

Share on:

O Έλληνας ομογενής Τζέισον Καλακάνης, ένας ανερχόμενος επενδυτής τεχνολογίας, έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα του Twitter θα είναι όπως όλα δείχνουντο «δεξί χέρι» του Έλον Μασκ και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς social media.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ φαίνεται αποφασισμένος να ξαναφτιάξει το Twitter όπως το οραματίζεται, με κάποια βοήθεια από άτομα του έμπιστου στενού του κύκλου ενώ έχει απολύσει πολλά στελέχη που ήταν υπεύθυνα για την πρότερη κατάσταση μισαλλοδοξίας και λογοκρισίας που χαρακτήριζε το Twitter το οποίο είχε περισσότερο μετατραπεί σε ένα προπαγανδιστικό μέσο των επιδιώξεων νεοταξικών κέντρων εξουσίας.

Τις πρώτες μέρες του στην ηγεσία του Twitter, ο Μασκ έχει στελεχώσει την εταιρεία με μια ομάδα πιστών και φίλων, η οποία περιλαμβάνει τον προσωπικό του δικηγόρο, καθώς και τους επενδυτές τεχνολογίας Ντέιβιντ Σακς και Τζέισον Καλακάνη, δύο βετεράνους της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίοι συνομιλούν τακτικά τόσο με επικριτές όσο και με τους υποστηρικτές τους στο podcast τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Σακς και Καλακάνης δεν είναι γνωστά ονόματα, αλλά έχουν αναδειχθεί ως δύο από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στον κόσμο της τεχνολογίας. Συχνά μπαίνουν στην κοινωνικοπολιτική μάχη με το δημοφιλές τους podcast, «All-In», εκφράζοντας συχνά σκεπτικισμό για το πολιτικό κατεστημένο, τις πρακτικές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και ακόμη και τις κατευθύνσεις ορισμένων εκ των κολοσσών της τεχνολογίας.

Συνεπώς είναι τα κατάλληλα άτομα «to get the job done

Ο Καλακάνης γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από γονείς ελληνικής και ιρλανδικής καταγωγής και έχει δύο αδέλφια. Αποφοίτησε από το Λύκειο Xaverian το 1988 και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Fordham, όπου έλαβε πτυχίο στην ψυχολογία.

O 51χρονος Καλακάνης είναι επενδυτικός άγγελος (angel investor) και επιχειρηματίας. Είναι επίσης βαθιά συνδεδεμένος με τη συμφωνία του Μασκ στο Twitter.


Share on: