Όταν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ζήτησε τον θρύλο της ΑΕΚ Μίροσλαβ Οκόνσκι για την Παρί Σεν Ζερμέν…

Share on:

Με αφορμή την επίσκεψη του θρυλικού Μίροσλαβ Οκόνσκι στην «OPAP Arena», αξίζει να θυμηθούμε το ταξίδι του διάσημου ηθοποιού Ζαν-Πολ Μπελμοντό στο Πόζναν πριν από 43 χρόνια

Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι θεωρείται από τους κορυφαίους ξένους παίκτες στην ιστορία της ΑΕΚ. Αποκτήθηκε από το Αμβούργο το καλοκαίρι του 1988 έχοντας πατήσει ήδη τα 30 του χρόνια.

Παρέμεινε στην ΑΕΚ για τρεις σεζόν πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο παλαίμαχος Πολωνός διεθνής αποκάλυψε πως πως σε ηλικία 21 ετών είχε δεχθεί πρόταση από την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Με ήθελε το 1979 η Παρί Σεν Ζερμέν, όταν στην διοίκηση βρισκόταν ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό. Δυστυχώς η δεκαετία του ’70 είναι εντελώς διαφορετική από την σημερινή εποχή.

Το ποσό του 1 εκατ. που έδιναν τότε θα αντιστοιχούσε τώρα σε 30 εκατ. ευρώ αλλά δεν με άφησαν να φύγω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Οκόνσκι.

Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, ήταν γνωστός επίσης για το πάθος του με την Παρί Σεν Ζερμέν σε σημείο να εκπροσωπεί την γαλλική ομάδα σε μεταγραφικές υποθέσεις της. Έτσι, ταξίδεψε το 1979 στο Πόζναν και συναντήθηκε στο λόμπι ξενοδοχείου με τον «Όκο».

Ο Μπελμοντό έπεισε τον Οκόνσκι να αποχωρήσει από την Πολωνία, ωστόσο λογάριαζε δίχως τον «ξενοδόχο».

Για να γίνει πράξη η μεταγραφή θα έπρεπε συναινέσουν τόσο η Λεχ Πόζναν, όσο και η πολωνική ομοσπονδία, ωστόσο σε εκείνη την χρονική περίοδο η αποχώρηση ενός Πολωνού ποδοσφαιριστή με προορισμό την Δύση, δεν ήταν μόνο αθλητική ή οικονομική απόφαση, αλλά και πολιτική.

Ο Οκόνσκι, όπως αποδείχθηκε έπρεπε να περιμένει άλλα εφτά χρόνια για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα με την μεταγραφή στο Αμβούργο (1986). Ο Μπελμοντό επέστρεψε άπραγος στο Παρίσι και ο Πολωνός άσος, όταν πληροφορήθηκε από τους συμπαίκτες του για την αρνητική τροπή που είχε πάρει η μεταγραφή του αποφάσισε στις αρχές του 1980 να αφήσει τη Λεχ Πόζναν και να μεταπηδήσει στη Λέγκια Βαρσοβίας.

Αυτό προκάλεσε μεγάλη οργή στο Πόζναν. Στον τελικό του Κυπέλλου Πολωνίας το 1980 μεταξύ των δύο ομάδων, ο μετέπειτα σταρ της ΑΕΚ, δέχθηκε στο διαμέρισμα του στο Πόζναν επίθεση με αυγά. Δύο χρόνια αργότερα, όμως, άλλαξε γνώμη και ζήτησε από τη Λέγκια και τον τότε τεχνικό της Κάζιμιρ Γκόρσκι να επιστρέψει στο Πόζναν, όπως και έγινε…


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE