Η τραγωδία του αιώνα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία | Περισσότεροι από 160 νεκροί (vid & pics)

Share on:

Σκηνές αποκάλυψης μετά το τέλος ποδοσφαιρικής αναμέτρησης στην Ινδονησία, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον 160 νεκρούς!

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη μετά το τέλος της αναμέτρησης Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας. Οργισμένο πλήθος εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο, με τις δυνάμεις καταστολής να βομβαρδίζουν με δακρυγόνα.

Από τον πανικό που προκλήθηκε πάρα πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ υπήρξαν αμέτρητα περιστατικά με λιποθυμίες. Αυτό που ακολούθησε όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο μαινόμενο πλήθος και τις αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για χρήση όπλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί είναι τουλάχιστον 100, εκ των οποίων επιβεβαιωμένος είναι και ο θάνατος δύο αστυνομικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί (υπάρχουν φόβοι ότι το νούμερο μπορεί να είναι τριψήφιο), αφού το γήπεδο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, ενώ εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία.


Share on: