Βρετανία | Έκτακτο σχέδιο για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αν «ξεμείνει» από φυσικό αέριο

Share on:

Το ενδεχόμενο ελλείψεων σε φυσικό αέριο στη Βρετανία, έχει οδηγήσει τη χώρα στην κατασκευή ενός έκτακτου σχεδίου για την ενέργεια.

Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν προγραμματισμένες τρίωρες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές, στην «απίθανη», όπως είπε ωστόσο, περίπτωση που οι προμήθειες φυσικού αερίου δεν επαρκούν για τον χειμώνα.

Ο κίνδυνος των προσωρινών διακοπών όπως σημείωσε η ESO θα μπορούσε να αποφευχθεί με τη βοήθεια των πολιτών.

Προέτρεψε τα νοικοκυριά να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του προμηθευτή τους, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον κίνδυνο να «κατεβούν οι διακόπτες».

Την ίδια ώρα μελέτη από την National Grid Gas Transmission για την ESO, έδειξε ότι η πιθανότητα έλλειψης προμήθειας φυσικού αερίου στην ηπειρωτική Ευρώπη – ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία – αναμένεται να επηρεάσει τη δυνατότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να πραγματοποιεί εισαγωγές.

Ενώ το αέριο που απαιτείται για την τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 22%.

Το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη παροχής αερίου αν οι εταιρίες δεν μπορούν να προμηθεύσουν με φυσικό αέριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ValueNews.gr


Share on: