Google| Νέα μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα με υποδοχές Cloud

Share on:

Η Google προχωρά σε μεγάλη επένδυση ψηφιακών υποδομών στην Ελλάδα μετά τις Lamda Hellix και Amazon Web Services. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, από την Πρόεδρο της Google Cloud International Adair, Fox Martin και τη Γενική Διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυς Αντωνάκου, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η Google θα ανακοινώσει τη δημιουργία υποδομών cloud, μέσα από τις οποίες θα αναβαθμίσει τις ταχύτητες και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες της. Η αμερικανική εταιρεία, είτε θα ανακοινώσει την κατασκευή data centers, είτε τη δημιουργία σταθμών και κόμβων εντός υφιστάμενων που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία «τρίτων» εταιρειών.

Η δημιουργία υποδομών cloud στην Ελλάδα εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της εταιρείας για τη δημιουργία ενός δικτύου υποθαλάσσιων οπτικών ινών, με διακριτικό τίτλο «Blue Submarine Cable System», το οποίο συνδέει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ (με τη συνεργασία της ιταλικής TI Sparkle).

Οι ανακοινώσεις της αμερικανικής εταιρείας φαίνεται ότι δεν θα επικεντρωθούν στη δημιουργία υποδομών cloud, αλλά και σε άλλες πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, όπως προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού και προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE