18o Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ με τίτλο ”Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο και ενιαία υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη”

Share on:

Για τρεις ημέρες περισσότεροι από 120 ομιλητές και ομιλήτριες – διαπρεπείς επιστήμονες, ερευνητές, πολιτικοί, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης κτλ. – θα συμμετάσχουν στα πάνελ του Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, που διοργανώνεται για πρώτη φορά με την Οργανωτική Επιτροπή και υπό την Αιγίδα και πλήρη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών πόλεων του παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο <<Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγείας & έναν καλύτερο πλανήτη>>, το οποίο θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Αττικής, στις 6-8 Οκτωβρίου 2022 στο Riviera Coast, Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα.

Μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου θα αναδειχτεί η σημασία της συνεργασίας της Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίλυση του προβλήματος της Δημόσιας Υγείας, ένα ζήτημα με ιδιαίτερη αξία στη συγκυρία, επ’ αφορμής της πανδημίας, αλλά και της κλιματικής κρίσης. Στόχος είναι να δομηθούν ισχυρές σχέσεις μεταξύ της Πολιτείας με τους επιστημονικούς φορείς και τους παρόχους υγείας, αποσκοπώντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολτών.

Αναφορικά με τις δράσεις του Δικτύου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε μήνυμα του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το Δίκτυο αναπτύσσει δυναμικά τη παρουσία του από το 2005, συνδράμοντας ουσιαστικά τους Δήμους μέλη του σε προγράμματα ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής σε όλη τη χώρα. Παράλληλα έχει υιοθετήσει το καινοτόμο πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ., το οποίο φέρνοντας την Υγεία στο κέντρο της πολιτικής, του σχεδιασμού και της λήψης αποφάσεων των πόλεων, ανέπτυξε πολιτικές και δράσεις που άπτονται όλων των τομέων της ζωής και της λειτουργίας μιας πόλης.

Στη χώρα μας, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας είναι ένα δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο Δίκτυο που σήμερα αριθμεί 239 ΟΤΑ-μέλη με σκοπό να εφαρμόσουν όλοι δράσεις και προγράμματα για την υγεία καλά σχεδιασμένα, που θα αντέχουν στο χρόνο και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, σύμφωνα και με τα κριτήρια του Π.Ο.Υ. Η προσπάθεια όλων μας είναι οι Δήμοι μέλη μας να αποκτήσουν την τεχνογνωσία και να υιοθετήσουν ένα τρόπο λειτουργίας, σχεδιασμού και καλών πρακτικών ώστε να αναδειχθούν πρωτοπόροι στη διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού τους».

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE