Νίκαια | Επεισόδια με μολότοφ και χημικά μετά το τέλος της πορείας μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Share on:

Επεισόδια έσπασαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στη Νίκαια, μετά το τέλος της μαζικής αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Άγνωστοι έριξαν μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες σε αστυνομικούς με τους άνδρες των ΜΑΤ να «απαντούν» με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι νεαροί έκαψαν κάδους και έστησαν οδοφράγματα.

Πριν τα επεισόδια είχε πραγματοποιηθεί στην περιοχή η μεγάλη σε όγκο και συμμετοχή αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Με συνθήματα εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, τα μέλη των αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες απέτισαν φόρο τιμής στο αδικοχαμένο μουσικό.

Μάγδα Φύσσα: Στο μνημείο του γιου της

Νωρίτερα, η μητέρα σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, Μάγδα Φύσσα, επισκέφτηκε το μνημείο του γιου της στο Κερατσίνι, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο Στάθης Αλεξόπουλος. «Ξέρω ότι ο Παύλος δε γυρίζει πίσω σε καμία περίπτωση. Τα μέλη της οικογένειάς τους όσο ζούμε θα ζούμε με την απώλεια. Θα φύγουμε από τη ζωή με ένα πολύ μεγάλο βάρος στους ώμους και με πόνο ψυχής, αλλά, αν καταφέρουμε να σώσουμε έστω και ένα παιδί από το φασισμό είναι πάρα πολύ σημαντικό», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα στην RealNews.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE