Γεώργιος Καλαμίδας| Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Share on:

Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Γεώργιος Καλαμίδας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1944. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1967. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1972, ως έμμισθος πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το 1974 έγινε Πρωτοδίκης και το 1985 πρόεδρος Πρωτοδικών. Το 1990 προήχθη σε Εφέτη, το 2002 σε πρόεδρο Εφετών και το 2004 έγινε Αρεοπαγίτης. Στις 3 Ιουλίου 2009 επελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, θέση στην οποία έμεινε ως τις 30 Ιουνίου 2011.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για το θάνατο του Γεώργιου Καλαμίδα, σε ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνονται ακόμη τα εξής για τον εκλιπόντα:

«Από τη θέση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη κλίματος ηρεμίας και συναδερφικής αλληλεγγύης εντός του δικαστικού σώματος αλλά και προέβαλε τα χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, ανεξίτηλα θα μείνουν στη μνήμη μας η ευγένεια και η πραότητα του χαρακτήρα του, η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση στις προκλήσεις της εποχής μας, η σπάνια καλλιέργειά και η με συνέπεια προσήλωση στις Αρχές του αλλά και το αδιαπραγμάτευτο ήθος του».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE