Απειλές της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ για την αποστολή πυραύλων στην Ουκρανία

Share on:

Σε μια περίοδο που διεξάγονται συζητήσεις για περαιτέρω αμυντική ενίσχυση του Κιέβου, το Κρεμλίνο εξαπολύει απειλές κατά της Ουάσινγκτον τονίζοντας ότι οι «ΗΠΑ θα είναι σαν να περνούν τη γραμμή και θα θεωρηθούν αντίπαλοι» εάν προμηθεύσουν την Ουκρανία με αμερικανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

«Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εδάφη της» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ζελένσκι είδε τις καταστροφές στις πόλεις που έχει ανακαταλάβει ο ουκρανικός στρατός

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι πόλεις και τα χωριά που ανακατέλαβε ο στρατός της χώρας του από τις ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστραφεί, την ώρα που η γενέτειρά του, η Κρίβι Ριχ, εντείνει τις προσπάθειές της να αποφευχθούν οι πλημμύρες έπειτα από ρωσικό πλήγμα που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές υδροδότησης.

Η Κρίβι Ριχ, η μεγαλύτερη πόλη της κεντρικής Ουκρανίας, με πληθυσμό περίπου 650.000 πριν τον πόλεμο, επλήγη χθες Τετάρτη από οκτώ πυραύλους κρουζ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ζελένσκι, που κατάγεται από την πόλη, ανέφερε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίς σήμερα τα πρωί ότι από τα πλήγματα υπέστη ζημιές το φράγμα Καρασούνοφ.

Το σύστημα υδροδότησης «δεν έχει στρατιωτική αξία», ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξαρτώνται από αυτό καθημερινά, τόνισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατήγγειλε «μια προσπάθεια να πλημμυρίσει η Κρίβι Ριχ».

Από τα πλήγματα δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Βαλεντίν Ρενιτσένκο. Ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Κρίβι Ριχ, έγραψε στο Telegram ότι 112 σπίτια πλημμύρισαν στην πόλη, αλλά συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο φράγμα στον ποταμό Ινγκουλέτς και ότι «οι πλημμύρες υποχωρούν».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE