Ψευτογιατρός | Η ώρα του εισαγγελέα για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες

Share on:

Η πολύκροτη υπόθεση του «Μεσσία» Νίκου Κοντοστάθη, γνωστού κι ως dr. Κόντος, ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς έπειθε τα θύματά του ότι «θεράπευε» τον καρκίνο, χωρίς να είναι καν γιατρός, μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Σήμερα αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχει σοκάρει το πανελλήνιο με τα όσα έχουν ακουστεί στην δικαστική αίθουσα.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και οι παράγοντες της δίκης θα ακούσουν την κρίση του εισαγγελέα Εδρας σε όσα περιλαμβάνονται στην δικογραφία και σε όσα αναδείχθηκαν μετά από περίπου δέκα μήνες ακροαματικής διαδικασίας, για τη δράση του «ψευτογιατρού», τον οποίο πλαισιώνουν στο εδώλιο άλλοι 16 κατηγορούμενοι. Δράση που κατά την δικογραφία επέδρασε στην απώλεια ζωής 12 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών και στη ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις οδυνηρή επιδείνωση της υγείας 14 άλλων ασθενών.

Με την πρόταση του, που αναμένεται να είναι πολύωρη, ο εισαγγελέας θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει όσα αποδίδονται στον βασικό κατηγορούμενο αλλά και στους 16 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση, την οποία ο ίδιος ο εισαγγελικός λειτουργός, στην έναρξη της δίκης τον περασμένο Νοέμβριο, είχε χαρακτηρίσει «πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά».

Το κατηγορητήριο

Στον 50χρονο αποδίδεται ότι, από το 2010 έως την σύλληψη του το 2019 και χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος» που διατεινόταν ότι ουσιαστικά είχε νικήσει τον καρκίνο και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας, δίνοντας στα θύματα του, έναντι αδρότατων αμοιβών, βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες θεραπείες.

Μετά από όσα κατέθεσαν τα θύματα του «Δόκτορα Κόντος», ο οποίος στις δικαστικές Αρχές τελικά δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος», μετά την ανάγνωση σημαντικών εγγράφων, ιατροδικαστών εκθέσεων κ.ά., αλλά και όσα ο βασικός κατηγορούμενος και οι συγκατηγορούμενοι του υποστήριξαν απολογούμενοι, ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα δηλώσει με την αγόρευση του αν η κρίση του είναι υπέρ της ενοχής ή όχι του 50χρονου και όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην ογκώδη δικογραφία αναφέρεται ότι ο «Δόκτωρ Κόντος» είχε τη συνδρομή των συγκατηγορουμένων του, γιατρών, στελεχών συγκεκριμένης κλινικής, μίας μοναχής και άλλων, που φέρονται να ενίσχυαν σε ασθενείς την πεποίθηση, ότι ο «γιατρός» ήταν υψηλού επιστημονικού κύρους.

Valuenews.gr


Share on: