Ο τυφώνας Νανμαντόλ στην Ιαπωνία| Τέσσερις νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες

Share on:

O τυφώνας Νανμαντόλ έπληξε την Ιαπωνία το βράδυ της Κυριακής (18/9) κοντά στην Καγκοσίμα, στο νησί Κιουσού στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις. Κατά το πέρασμά του αφαίρεσε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Ο τυφώνας στη συνέχεια μετακινήθηκε προς τα βορειοανατολικά.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε άμεσα ο θάνατος δύο ανθρώπων ενώ οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν «χωρίς ζωτικές ενδείξεις», δηλαδή ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατός τους από γιατρό, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Μετά το πέρασμα του τυφώνα Νανμαντόλ από την Ιαπωνία, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 100, ανακοίνωσε σήμερα η ίδια πηγή.

Η έντασή του μειωνόταν σταδιακά και τελικά σήμερα το πρωί υποβαθμίστηκε σε εξτρα- τροπικό κυκλώνα.

Στο νησί Κιουσού από το πέρασμα του Νανμαντόλ ξεριζώθηκαν δέντρα, έσπασαν τζάμια, υπερχείλισαν ποταμοί και μέσα σε 24 ώρες έπεσε όγκος βροχής που κανονικά αντιστοιχεί σε έναν μήνα. Περισσότερο επλήγη η περιφέρεια Μιγιαζάκι, όπου εντοπίστηκαν δύο από τους νεκρούς.

Ο Χιροζάκου Ματσούνο, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι δύο ακόμη άνθρωποι εντοπίστηκαν «χωρίς ζωτικές ενδείξεις», ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία όταν δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ατόμου από γιατρό.

Ωστόσο ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι αρχές προσπαθούν να βεβαιώσουν αν δύο ακόμη θάνατοι συνδέονται με τον τυφώνα, ενώ αναζητούν ακόμη έναν άνθρωπο που αγνοείται, πρόσθεσε ο Ματσούνο.

Εξάλλου τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 14 σοβαρά.

Νωρίς σήμερα το πρωί περίπου 140.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση, κυρίως στο νησί Κιουσού.

Valuenews.gr


Share on: