Ουκρανία | Η ηλεκτρική καρέκλα που χρησιμοποιούν για βασανιστήρια οι Ρώσοι(Φωτο)

Share on:

Μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μία ηλεκτρική καρέκλα όπου οι Ρώσοι φέρονται να βασάνιζαν Ουκρανούς, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Κίεβο, η ηλεκτρική καρέκλα βρέθηκε σε δωμάτιο βασανιστηρίων στο Χάρκοβο, η οποία αποτέλεσε ένα «εργαλείο για τους ρώσους εκτελεστές και σαδιστές που βασάνισαν Ουκρανούς».

«Άλλο ένα ρωσικό δωμάτιο βασανιστηρίων σε απελευθερωμένη περιοχή κοντά στο Χάρκοβο. Έτσι μοιάζει μια ρωσική ηλεκτρική καρέκλα. Μόνο που αυτό δεν είναι ένα όργανο δικαιοσύνης για εγκληματίες, αλλά ένα εργαλείο για τους Ρώσους εκτελεστές και σαδιστές που βασάνισαν Ουκρανούς», αναφέρει το tweet του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.


Στο μεταξύ την πατρότητα της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner παραδέχθηκε, μετά από αρκετά χρόνια, ο σεφ του Πούτιν και στενός του φίλος Γεβγκένι Πριγκόζιν, αν και κάτι τέτοιο ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό.

Ο ρώσος επιχειρηματίας και άνθρωπος του Κρεμλίνου, ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, δραστηριότητα που του έδωσε το προσωνύμιο «μάγειρας του Πούτιν».

Αν κρατούσε χαμηλό προφίλ, ο Πριγκόζιν παραδέχθηκε ότι ίδρυσε το 2014 τη Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία, όπως και ότι η παραστρατιωτική οργάνωση είχε αναπτύξει δραστηριότητα σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική. «Τη 1η Μαΐου 2014 γεννήθηκε μια ομάδα πατριωτών»

Με ανακοίνωση της εταιρείας του Concord στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πριγκόζιν δηλώνει ότι συγκρότησε την οργάνωση για να στείλει «ικανούς μαχητές» στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας το 2014.

«Εκείνη στην στιγμή, την 1η Μαΐου 2014 γεννήθηκε μία ομάδα πατριωτών που πήρε την ονομασία Τάγμα Μάχης Wagner», αναφέρει η ανακοίνωση. «Και τώρα, μία ομολογία (…) αυτοί οι τύποι, ήρωες, υπερασπίσθηκαν τον συριακό λαό, άλλους λαούς αραβικών χωρών, αφρικανούς και λατινοαμερικανούς δυστυχισμένους, έχουν γίνει ο πυλώνας της πατρίδας μας».

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγορείτο από δυτικές χώρες και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι ο χρηματοδότησης της οργάνωσης Wagner, μέλη της οποίας έχουν εντοπισθεί στην Συρία, την Λιβύη, την Ουκρανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ωστόσο, το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι «έχει σχέση με παραστρατιωτικές οργανώσεις».

ValueNews.gr


Share on: