Εικόνες χάους και ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με Φινλανδία | Πάνω από 1.300 συλλήψεις για διαδηλώσεις

Share on:

Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με την Φινλανδία, οργή στους δρόμους, εκατοντάδες συλλήψεις από τις ρωσικές Αρχές και απογοήτευση. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιτάχυνε την πολεμική του προσπάθεια στην Ουκρανία την Τετάρτη, ανακοινώνοντας επιστράτευση περίπου 300.000 εφέδρων στον στρατό, ενώ επίσης σε διάγγελμά του αμφισβήτησε ευθέως τη Δύση για την υποστήριξή της στην Ουκρανία με μια κρυφή απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων. Αυτό έφερε… λαϊκή εξέγερση, με αποτέλεσμα, χιλιάδες Ρώσοι να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για αυτές τις εξελίξεις. Παράλληλα, χιλιάδες αυτοκίνητα, έκαναν ουρές στα σύνορα, καθώς ήθελαν να φύγουν από την χώρα. Ακολούθησαν βίαια επεισόδια και συλλήψεις.

Τουλάχιστον 1.300 άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Ρωσία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης. Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 36 πόλεις της χώρας.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη Μόσχα είδαν τουλάχιστον 50 συλλήψεις σε μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη πόλη της Ρωσίας, ένα λεωφορείο της αστυνομίας μετέφερε συλληφθέντες. Στη ρωσική πρωτεύουσα συνελήφθησαν 394 άτομα, ενώ στην Αγία Πετρούπολη 376. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Όχι στον πόλεμο!» και «Καμία επιστράτευση!».

«Όλοι φοβούνται. Είμαι υπέρ της ειρήνης και δεν θέλω να χρειαστεί να πυροβολήσω. Αλλά είναι πολύ επικίνδυνο να βγει κανείς έξω τώρα, διαφορετικά θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο», είπε ένας διαδηλωτής στην Αγία Πετρούπολη, ο Βασίλι Φεντόροφ, ένας φοιτητής. «Γιατί να υπηρετείτε τον Πούτιν; Έναν άνθρωπο που κάθεται στον θρόνο του είκοσι χρόνια!» φώναξε ένας άλλος διαδηλωτής προς την κατεύθυνση των αστυνομικών δυνάμεων. «Φοβάμαι για τον εαυτό μου, για τον αδερφό μου, που είναι 25 ετών και έχει κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Μπορεί να κληθεί», τόνισε η Οκσάνα Σιντορένκο, φοιτήτρια. «Γιατί αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον μου;»

Valuenews.gr


Share on: