Αίτημα ταχείας ένταξης στο ΝΑΤΟ υποβάλλει ο Ζελένσκι

Share on:

Η Ουκρανία υπέβαλε επίσημα την αίτησή της για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η χώρα του υποβάλλει μια «ταχεία» αίτηση για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.

Δεν εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει η «ταχεία ένταξη», καθώς η διαδικασία απαιτεί την ομόφωνη υποστήριξη των μελών της συμμαχίας.

Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με τη Ρωσία όσο ο Πούτιν είναι στην εξουσία, είπε ο Ζελένσκι

«Κάνουμε το αποφασιστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.

«De facto, έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της συμμαχίας. Είναι πραγματικές για την Ουκρανία -πραγματικές στο πεδίο της μάχης και σε όλες τις πτυχές της αλληλεπίδρασής μας», είπε ο Ζελένσκι.

«Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η συμμαχία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακόμα, ο Ζελένσκι τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με τη Ρωσία όσο ο Πούτιν είναι στην εξουσία.


Share on: