New York Times για Μητσοτάκη| Το σκάνδαλο υποκλοπών θυμίζει σκοτεινές ημέρες της χούντας

Share on:

Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην χώρα μας μετά την αποκάλυψη της δυσώδους υπόθεσης παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, με τους New York Times σήμερα να κάνουν λόγο σε εκτενές ρεπορτάζ τους για σκάνδαλο που θυμίζει τις σκοτεινές ημέρες της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα.

«Οι κατηγορίες για κυβερνητική κατασκοπεία έχουν πυροδοτήσει ένα εκτεταμένο σκάνδαλο που συγκλονίζει την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης» τονίζει η εφημερίδα, δημοσιογραφική ομάδα της οποίας βρίσκονται στην χώρα μας πραγματοποιώντας έρευνα.

Η αμερικανική εφημερίδα αφιερώνει αναλυτικό ρεπορτάζ  για τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα μας , φιλοξενώντας και δηλώσεις πολιτικών.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι γεμάτη συζητήσεις για εκβιασμό, Watergate και ένα μυστικό αστυνομικό κράτος που χρησιμοποιεί ένα διάχυτο, νόμιμο πρόγραμμα παρακολούθησης με περισσότερες από 15.000 παραγγελίες μόνο πέρυσι για να ξεκινήσει, να επεκτείνει ή να διακόψει υποκλοπές σε αυτή τη χώρα των 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Το Predator, ένα κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής που χρησιμοποιείται για να διεισδύσει στα κινητά τηλέφωνα, έχει γίνει μέρος του ελληνικού λεξιλογίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όμως, οι New York Times αναφέρονται και στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειριστεί το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει στην χώρα πολιτικό σεισμό με το διάγγελμά του αλλά και με με τις παραιτήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ αλλά και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησής του.

Όπως αναφέρεται, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Δεν ήξερα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ» για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ,  «αν και η εθνική υπηρεσία πληροφοριών είναι υπό την επίβλεψή του», όπως επισημαίνεται.

Παράλληλα, μετά την βρετανική εφημερίδα Guardian και οι New York Times σημειώνουν ότι το σκάνδαλο θυμίζει τις παλιές σκοτεινές ημέρες της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, αναφέροντας κι αντίστοιχες περιπτώσεις στην Ευρώπη.

Τέλος, οι New York Times σημειώνουν και την υπόθεση παρακολούθησης του Θανάση Κουκάκη και πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τον νόμο το 2021 για να μην μπορεί να ενημερωθεί κάποιος ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Το δημοσίευμα κλείνει με τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη: «Δεν περίμενα ποτέ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα με έθετε υπό παρακολούθηση χρησιμοποιώντας τις πιο σκοτεινές μεθόδους».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE