Σακίρα| Φήμες ότι φεύγει για να γλιτώσει τη φυλακή για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Share on:

Ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι, εντόπισε την Κολομβιανή σταρ και τα παιδιά που έχει αποκτήσει με τον πρώην σύντροφό της, Ζεράρ Πικέ, στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της 45χρονης σταρ, η οποία δεν προσπάθησε να αποφύγει τους ρεπόρτερ αλλά τους χαμογέλασε, την ίδια ώρα που κρατούσε τα παιδιά της, Σάσα και Μιλάν, από το χέρι.

Οι τρεις τους φαίνεται να επέστρεφαν από το Λος Αντζελες της Καλιφόρνια, όπου βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα της ομάδας LA Dodger, σύμφωνα με τα όσα ανάρτησε στο Instagram της, η τραγουδίστρια.

Κατά τα ξένα δημοσιεύματα, η Σακίρα σχεδιάζει να φύγει από την Ισπανία, όπου υπάρχει πιθανότητα να φυλακιστεί και προσβλέπει σε μια μόνιμη μετακόμιση στο Μαϊάμι, όπου εθεάθη να βγαίνει από το αεροπλάνο με τα παιδιά της.

https://www.instagram.com/p/CgzNMXwOmOM/

Υπενθυμίζεται, ότι η Σακίρα κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση εάν κριθεί ένοχη για φερόμενη φορολογική απάτη ύψους 14,2 εκατομμυρίων ευρώ, με τους Ισπανούς εισαγγελείς να απαιτούν επίσης πρόστιμο 22,5 εκατ. ευρώ για έξι κατηγορίες για εξαπάτηση του κράτους μεταξύ 2012 και 2014.

Οι offshore στους φορολογικούς «παραδείσους»

Σύμφωνα με τους Ισπανούς εισαγγελείς η σταρ χρησιμοποιούσε εταιρείες – «βιτρίνες» σε φορολογικούς «παραδείσους» προκειμένου να κρύβει τα εισοδήματα της από την εφορία. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», οι ισπανικές αρχές ανέφεραν ότι η χρήση αυτών των εταιρειών από την Σακίρα είναι ένας παράγοντας που επιδεινώνει την θέση της έναντι των ισπανικών αρχών που προτείνουν ποινή φυλάκισης 8 ετών και πρόστιμο ύψους 24 εκατ. δολαρίων.

Οι δικηγόροι της σταρ υποστηρίζουν ότι οι off shore εταιρείες της Σακίρα χρησιμοποιήθηκαν για «ξεκάθαρα επιχειρησιακά και εμπορικά θέμα και σε καμία περίπτωση για να απολαύσει η τραγουδίστρια κάποιο δημοσιονομικό πλεονέκτημα ή προνόμιο». Η χρήση των off shore εταιρειών από την Σακίρα είχε αποκαλυφθεί από το Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) που εντόπισαν το όνομα της στα Paradise Papers το 2017.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE