Πόλεμος στην Ουκρανία| Τουλάχιστον 24 νεκροί από τον βομβαρδισμό στο Ντόνετσκ

Share on:

Καταστροφικός είναι ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης που έπληξε πενταώροφη πολυκατοικία στην Τσάσιβ Γιαρ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεότερος απολογισμός αναφέρει συνολικά 24 νεκρούς, καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν μέσα στα ερείπια επιζώντες, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών.

Δημοσιογράφος της Reuters αναφέρει πως σήμερα υπήρξε μάρτυρας την ώρα που διασώστες ανασύρουν έναν επιζώντα από τα ερείπια τοποθετώντας τον σε ένα φορείο και να μεταφέρουν τα πτώματα δύο ανθρώπων σε λευκές σακούλες.

Τη Δευτέρα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία έχει εξαπολύσει 34 αεροπορικά πλήγματα από το Σάββατο, ενώ ο αρχηγός του ουκρανικού γενικού επιτελείου, Αντρίι Γέρμακ, δήλωσε πως η Μόσχα πρέπει να χαρακτηριστεί κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία λόγω του βομβαρδισμού της πολυκατοικίας.

Εξάλλου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικό βομβαρδισμό του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Αξιωματούχος από το γραφείο του προέδρου δήλωσε πως περιοχές κατοικιών επλήγησαν όταν η Ρωσία έπληξε με ρουκέτες από πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών την πόλη.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους, όμως ουκρανικές πόλεις και χωριά έχουν μετατραπεί σε ερείπια από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αφότου ξεκίνησε η εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, με τα υπόγεια και τα καταφύγια από βόμβες να είναι τα μοναδικά ασφαλή μέρη για όσους παραμένουν.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE