Ο Ολυμπιακός παίρνει τον Κορεάτη Ιν Μπέoμ Χουάνγκ, «κράμα» Φορτούνη, Γκιγιέρμε (vid)

Share on:

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την μεταγραφή του διεθνή Κορεάτη μέσου της Ρούμπιν Καζάν, Ιν-Μπέομ Χουάνγκ.

Ο Ολυμπιακός είχε στη λίστα του εδώ και δύο μήνες τον Ιν-Μπέομ Χουάνγκ. Είχε εξαιρετική επαφή με τους εκπροσώπους του και την πλευρά του παίκτη.

Με την νέα απόφαση της FIFA για την… έμμεση ελευθερία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Ρωσία, οι χειρισμοί της διοίκησης των Πειραιωτών, αλλά και μια εξαιρετική προσφορά στον Κορεάτη ποδοσφαιριστή, άλλαξαν τα δεδομένα. Με τον Ολυμπιακό να τρέχει τις διαδικασίες, προχωρώντας τη συμφωνία του με τον Χουάνγκ και τους εκπροσώπους του.

Η μεταγραφή είναι ουσιαστικά συμφωνημένη. Αυτή τη στιγμή ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες μεταξύ των Ερυθρόλευκων, των εκπροσώπων του 25χρονου μέσου, με τη συνδρομή δικηγόρων, καθώς ο Χουάνγκ έχει συμβόλαιο με τη Ρούμπιν Καζάν έως το καλοκαίρι του 2023. Επί της ουσίας, η απόφαση της FIFA τον… ελευθερώνει από τώρα και ο Ολυμπιακός τον κάνει δικό του με συμβόλαιο 3 ή 4 χρόνων.

Ο Ολυμπιακός έπεισε τον Χουάνγκ και τον φέρνει στην Ελλάδα άμεσα, θέτοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως δέλεαρ συγκεκριμένα ισχυρά χαρτιά. Κατ’ αρχάς, πρόκειται για συμβόλαιο εκατομμυρίου+ και όχι για μια φθηνή περίπτωση. Εξάλλου ο παίκτης είχε ανάλογο συμβόλαιο και στη Ρούμπιν. Αρα, δεν θα μπορούσε να αποκτηθεί με λιγότερα.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Χουάνγκ κάτι που δεν μπορούσε ούτε η Ρούμπιν, ούτε η Αουγκσμπουργκ που έφτασε πολύ κοντά στο να τον αποκτήσει ούτε κάποια από τις άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν για την απόκτησή του. Και αυτό δεν είναι άλλο από την κατάκτηση τίτλων, αλλά και την ευκαιρία να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με το Champions League να αποτελεί όνειρο για τον Κορεάτη box to box μέσο.

Οσο για τον ρόλο που αναμένεται να έχει ο Ασιάτης μέσος στον Ολυμπιακό; Από την πρώτη στιγμή που ο Χουάνγκ μπήκε στη λίστα των Ερυθρόλευκων, γινόταν κουβέντα για έναν ασταμάτητο μέσο, που κινείται διαρκώς στον αγωνιστικό χώρο, έχει ταχύτητα, έκρηξη, καλή τεχνική και είναι αξιοπρεπέστατος στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως είναι ό,τι πιο κοντινό στον… Γκιγιέρμε, αλλά και του Φορτούνη, έχει έρθει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας, μια σημαντική λεπτομέρεια: Η άφιξη του Χουάνγκ (ίσως και πριν το παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα), είναι ιδιαίτερη και για ακόμη έναν λόγο. Ο Νοτιοκορεάτης χαφ είναι… έτοιμος. Δεν χρειάζεται προετοιμασία.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE