Νέα μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο

Share on:

Νέα μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στην Κρήτη, μετά την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο νότιο Ρέθυμνο.Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, με μήνυμα του το 112 ενημέρωσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο να εκκενώσουν άμεσα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

Σύμφωνα με το e-kriti, το νέο μέτωπο είναι κοντά στο χωριό Σαχτούρια με την πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο. Επίσης, κλιμάκιο της ΕΜΟΔΕ, η ειδική Μονάδα των δασοκομάντος που συστάθηκε φέτος σπεύδει στην περιοχή.Κινητοποίηση υπάρχει και στον δήμο με υδροφόρες και γεωργικά μηχανήματα, ενώ κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να συνδράμουν.Στην περιοχή, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι που εξαπλώνουν τη φωτιά και κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

“Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια” ανέφερε νωρίτερα ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost και ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι “βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα”.Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως μέχρι και 10 μποφόρ ενώ “το νότιο ρέθυμνο θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντικές επιταχύνσεις σε ριπές ανέμων. Θα βρίσκεται σε μέγιστη κατηγορία στο δείκτη επικινδυνότητας (μωβ) μέχρι και την Τρίτη” ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE