Καίγεται για τρίτη ημέρα το δάσος της Δαδιάς | Μεγάλη μάχη για την κατάσβεση

Share on:

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η καταστροφική πυρκαγιά στο οικοσύστημα της Δαδιάς του Έβρου με τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν όλη τη νύχτα δύσκολη μάχη με τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα το παρθένο δάσος.Το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικα και δυτικά υπάρχουν μικρές και διασπαρτες ενεργές εστίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι νοτιοδυτικά όπου συνεχίζει να καίει ένα μέτωπο με μεγάλη έκταση. Εκεί εστιάζουν πλέον την κύρια προσπάθεια με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη μπήκαν 4 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα του στρατού. Σύμμαχος τους όπως όλα δείχνουν θα είναι και ο καιρός καθώς οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει και οι ριπές τους δεν ξεπερνούν τα 3 μποφόρ με αποτέλεσμα η εξάπλωση της φωτιάς να είναι πιο αργή.Παράλληλα, θα συνεχίστουν και σήμερα Σάββατο οι προσπάθειες της Περιφέρειας και του Στρατού με τα μηχανήματα και τα πεζοπόρα τμήματα να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω του παρθένου δάσους και των ειδικών μέτρων προστασίας που ισχύουν για τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, δεν υπάρχουν σε κάποια σημεία δρόμοι πρόσβασης για τις επίγειες δυνάμεις και έτσι μόνο με εναέρια μέσα μπορεί να καταπολεμηθεί η φωτιά.

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτομοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, διαπλατύνοντας ένα μονοπάτι από την περιοχή Ταίστρες προς το δρόμο Δαδιας – Λευκιμης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE