Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα| Ο ρόλος της νοσηλεύτριας και η διάγνωση που δεν έγινε

Share on:

«Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός» είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τον 49χρονο που πέθανε έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου είχε πάει με πόνους στην πλάτη και τον έδιωξαν χωρίς να υπάρξει διάγνωση.

«Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά

εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα, καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό, 1 με 2 ώρες πριν από αυτό με τον 49χρονο. Στο ίδιο νοσοκομείο και από την ίδια νοσηλεύτρια έγινε σωστή διαχείριση άλλου περιστατικού καθώς βάσει πρωτοκόλλου κάλεσε γιατρό ο οποίος τον εξέτασε και τον παρέπεμψε σε άλλο νοσοκομείο.

«Στο περιστατικό του 49χρονου η διάγνωση δεν έγινε από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε και έγινε εκτίμηση μη ορθή από τη νοσηλεύτρια ότι δεν έχριζε παρακολούθησης από γιατρό και έπρεπε να πάει σε άλλο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα ο οποίος δεν εξετάστηκε από κανέναν γιατρό επειδή «το νοσοκομείο δεν εφημέρευε» ο υπουργός είπε: «Κανένα νοσοκομείο δεν είναι κλειστό όταν δεν εφημερεύει. Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα.

Το πρωτόκολλο συγκεκριμένα αναφέρει πως εάν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό. Άπαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί».

Στο Πειθαρχικό οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»

Στο Πειθαρχικό οδηγήθηκαν εχθές δύο νοσηλεύτριες για τον θάνατο του 49χρονου άνδρα. H μια ήταν εκείνη που τον είδε και τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα και η δεύτερη είναι η νοσοκόμα που αφού τον είδε δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει και του είπε να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου.

«Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70»

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Στελλάτος, έδωσε τις εξηγήσεις του μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

«Παραπονέθηκε ότι είχε ψύξη και πόνο στον αυχένα. Είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό, είχε διάγνωση ψύξης και είχε πάρει φαρμακευτική αγωγή. Στην ίδια νοσηλεύτρια είχε προσέλθει και άτομο με πόνο στο στήθος, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις» είπε για τον 49χρονο.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» πρόσθεσε «τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα Επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE