Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε πολιτείες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων

Share on:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε μέτρα ως ενδυνάμωση της απάντησή της στην ευλογιά των πιθήκων, περιγράφοντας λεπτομερώς τα σχέδια για την προσφορά περισσότερων εμβολίων και περισσότερων τεστ σε άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν.

Μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εντοπιστεί 306 περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αναφερθεί περισσότερα από 4.700 κρούσματα από 49 χώρες.

Η κίνηση έρχεται μετά από πιέσεις που άσκησαν οι πολιτείες, οι οποίες πίεσαν τη διοίκηση να απελευθερώσει περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων από το Στρατηγικό Εθνικό Απόθεμα.

Οι επικριτές αυτού του σχεδίου έχουν επίσης ισχυριστεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν αρκετά τεστ για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι πιο διαδεδομένος από ό,τι υποδηλώνουν οι τρέχουσες καταμετρήσεις κρουσμάτων.

Το νέο σχέδιο αντιμετωπίζει και τα δύο αυτά ζητήματα προβληματισμού. Θα απελευθερώσει περισσότερα εμβόλια σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θα κλιμακώσει τις δοκιμές, καθιστώντας τις διαθέσιμες σε πέντε εμπορικά εργαστήρια εκτός από ένα υπάρχον δίκτυο εργαστηρίων δημόσιας υγείας.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE