Εκρηκτικός μηχανισμός στο ATM του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και στο ΔΟΥ Αμαρουσίου

Share on:

Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ντυμένοι με στολές ιατρικές και μάσκες οι δράστες πλησίασαν τα ξημερώματα τη φύλακα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και αφού την απείλησαν με όπλο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να μην αντιδράσει και τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, με σκοπό να το διαρρήξουν.

Από την έκρηξη που προκλήθηκε, ζημιές σημειώθηκαν τόσο στο ATM όσο και στο προαύλιο του νοσοκομείου, ενώ είναι άγνωστο εάν οι δράστες πήραν χρήματα ή όχι.

https://www.youtube.com/watch?v=SnRZNNeRl_4

Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση

Ο υπουργός Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφή, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από τα ξημερώματα την έκρηξη που σημειώθηκε στη ΔΥΟ Αμαρουσίου, ενώ δεν αποκλείουν και θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο, αν υπάρχει κάποια σχέση και με το περιστατικό που συνέβη στο Σισμανόγλειο και την τοποθέτηση μηχανισμού σε ATM.

Οι δράστες, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαντρότοιχο της ΔΟΥ και λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη που προκάλεσε υλικές ζημιές στο μαντρότοιχο αλλά και στην τζαμαρία του 1ου ορόφου της Εφορίας.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και δεν αποκλείεται ο μηχανισμός να αποτελείτο από μασούρι με δυναμίτη.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE