Ανατριχιαστικό έγκλημα στον Έβρο με 3 πρόσφυγες νεκρούς

Share on:

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών μιλά για έναν νεκρό ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό και δύο πνιγμένους σε απόπειρα παράνομης επαναπροώθησης από την ελληνική όχθη, σύμφωνα με όσα καταγγέλονται.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη στην Εφημερίδα των Συντακτών, «τρεις Σύροι πρόσφυγες βρήκαν τραγικό και βίαιο θάνατο στον Έβρο στα χέρια αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Πέμπτη, 14 Ιουλίου, σύμφωνα με μαρτυρίες και οπτικό υλικό από ομάδα 50 προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι από τότε σε νησίδα του Έβρου, όπου τους μετέφεραν βίαια και τους εγκατέλειψαν οι ελληνικές αρχές».

«Οι πρόσφυγες», προσθέτει το ρεπορτάζ, «προσέφυγαν χτες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) μέσω των οργανώσεων Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και HumanRights360, ζητώντας να δοθεί κατεπείγουσα εντολή στην ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει επιχείρηση διάσωσης, να διασφαλίσει στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης και να καταγράψει το αίτημά τους για άσυλο».

https://www.youtube.com/watch?v=p29AIP6yyrk&feature=emb_title

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση και δεν έχει λάβει χώρα περισυλλογή τους από τις ελληνικές αρχές, ούτε τους έχει παρασχεθεί πρόσβαση σε διεθνή προστασία», σημειώνουν οι οργανώσεις στην προσφυγή στο ΕΔΔΑ. Μέχρι αργά χτες το βράδυ, δεν υπήρχε ενημέρωση για επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων, ωστόσο σε βίντεο που έστειλαν οι πρόσφυγες ακούγονται ελικόπτερα να πετούν πάνω από τη νησίδα.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE