Μακρινίτσα| Αναβιώνει στο δικαστήριο της Καρδίτσας το διπλό έγκλημα

Share on:

Η διπλή δολοφονία δύο αδερφών στη Μακρινίτσα, αναβιώνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει ο 32χρονος δράστης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο δράστης βρίσκεται προφυλακισμένος στο ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού, καθότι πάσχει από ψύχωση. Σημειώνεται ότι ο 32χρονος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του κι εν συνεχεία τραυμάτισε θανάσιμα τον αδερφό της.

«Προμελετημένο το έγκλημα»

Οι γονείς των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους άδικα, ο κ. Απόστολος και η κ. Αθανασία Τσάπα περιέγραψαν τις τραγικές στιγμές που έζησαν.

«Όταν ήρθε αυτός σπίτι είπα στο σύζυγό μου να μείνει μέσα στο δωμάτιο να προφυλάξει το παιδάκι, να μη βγει και είπα ότι θα αντιμετωπίσω εγώ την κατάσταση. Οι αστυνομικοί τον γνώριζαν, είχαμε ενοχλήσει πολλές φορές. Εκείνη την ημέρα πήρε την κόρη μου τηλέφωνο και της είπε να κατεβάσει το παιδί στο δρόμο για να το δει. Η κόρη μου αρνήθηκε και του είπε ότι δε θα δει το παιδί αφού είναι σε αυτή την κατάσταση, και αυτός της είπε ότι θα έρθει από το σπίτι. Η κόρη μου του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία και της είπε να την καλέσει αν προλάβει. Τρέξαμε να κλειδώσουμε πόρτες, η κόρη μου καλούσε την αστυνομία, και σε κλάσματα δευτερολέπτου τον είδα στην πόρτα. Πετούσε πέτρες και ξύλα για να σπάσει το τζάμι. Ήταν να κατατεθούν χτες τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά το παιδί το έβλεπε ακόμα. Εχτές τον έπιασε το αμόκ, μπήκε από την κάτω πόρτα. Είχε κατατεθεί αίτημα για τον εγκλεισμό του και είχε και φαρμακευτική αγωγή που δεν την ακολουθούσε», εξήγησε η κ. Αθανασία.

«Δεν ξέρω γιατί τόσο μίσος, την ζήλευε υπερβολικά. Από ζήλια έγιναν όλα», είπε ο πατέρας των δύο αδικοχαμένων νέων παιδιών.

«Εγώ ήμουν στην εσωτερική σκάλα τον είδα που ήταν αφηνιασμένος και ήθελα να τον καθησυχάσω. Τον ρώτησα αν θέλει να μιλήσουμε και έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να με χτυπάει. Έχω ένα βαθύ τραύμα στο χέρι από το μαχαίρι. Η κόρη μου ήταν πάνω. Τον άκουσε να λογομαχεί με εμένα και ήρθε κάτω η κόρη μου και τότε άφησε εμένα και άρπαξε την κόρη μου. Σε κάποια στιγμή βγήκε έξω. Είχε ειδοποιηθεί ο γιος μου για το τι συνέβαινε και έτρεξε να μας προστατεύσει. Και αυτό παραφυλούσε και τον κάρφωσε με το μαχαίρι στην αυλή. Το παιδί ήταν κλεισμένο στο δωμάτιο με τον παππού του», περιέγραψε η κ. Αθανασία.

«Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη για την ανάπαυση το παιδιών μας, τίποτα άλλο», είπε ο πατέρας των δύο παιδιών συντετριμμένος.

Τι θα πει ο κατηγορούμενος

Η Ανθούλα Ανάσογλου, ποινικολόγος, σημείωσε πως ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να πείσει για την αθωότητά του.

«Θα υποστηρίξει ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Προσπαθεί να πείσει ότι δε θυμάται τίποτα από το συμβάν. Τα γεγονότα έγιναν με μαθηματική ακρίβεια».

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε απειλήσει και στο παρελθόν την πρώην σύντροφό του.

Με ψυχιατρικό ιστορικό ο δράστης : Δεν λάμβανε φαρμακευτική αγωγή

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής διαταραχής και αυτό προκύπτει και από τα ιατρικά πιστοποιητικά  και από τις εισηγήσεις των γιατρών του νοσοκομείου.

Όπως είπε, στις 15 Ιανουαρίου η σύζυγος του δράστη απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πηλίου και ζήτησε προστασία γιατί κινδύνευε η ζωή της από εκείνον. Του δόθηκε αγωγή αλλά δε διατάχθηκε αναγκαστική νοσηλεία. Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης αρνήθηκε να λάβει την αγωγή με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE