Τουλάχιστον 68 νεκροί από τις πλημμύρες στο Μπαγκλαντές(vid)

Share on:

Τεράστιες πλημμύρες με σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές του Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της ασιατικής χώρας τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Οι περισσότεροι βρήκαν τον θάνατο από πνιγμό, όμως δεν ήταν λίγοι αυτοί που τραυματίστηκαν θανατηφόρα από κεραυνούς ή και από δαγκώματα φιδιών, στο διάστημα μεταξύ 17 Μαΐου και 23 Ιουνίου. 24 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και δρόμους. Τηλεοπτικά ρεπορτάζ δείχνουν εικόνες από μεγάλες εκτάσεις που έχουν βουλιάξει κάτω από τα νερά, ειδικά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής του Μπανγκλαντές, Εναμούρ Ραχμάν, δήλωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ιδιωτικοί φορείς συνεργάζονται με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων στην επαρχία Σιλχέτ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 122 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=We3QU0x1Mec

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE