Πλεύρης| Σε δύο με τρεις εβδομάδες η αποκλιμάκωση στα κρούσματα κορωνοϊού

Share on:

«Σύμφωνα με τα μοντέλα των ειδικών, περιμένουμε ότι τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα έχουν σταθεροποιηθεί πλήρως τα κρούσματα και θα αρχίσει η αποκλιμάκωση», τονίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι η άνοδος που καταγράφεται σε αυτή τη φάση δεν έχει τα χαρακτηριστικά που είχαν καταγραφεί σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Ενώ είχαμε μια άνοδο που ξεπερνούσε το 100% τις προηγούμενες εβδομάδες, τώρα πια είναι περίπου στο 50% που δείχνει ότι ανεβαίνει μεν αλλά πλέον σταθεροποιείται».

Ακόμη πρόσθεσε και πως όσον αφορά τα κρούσματα ότι δεν βγάζουν αναλογικά τις νοσηλείες που έβγαζαν προηγούμενα κύματα με τις ίδιες μολύνσεις.

«Πλέον οι νοσηλείες αναλογικά είναι λιγότερες, κυρίως ως επί το πλείστον μέχρι στιγμής στις απλές κλίνες, όχι στις ΜΕΘ. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή σε αυτή την πορεία θα έχουμε αύξηση και στους διασωληνωμένους, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε τέτοιο αριθμό που το Σύστημα έχει στους σκληρούς δείκτες πολύ μεγάλες αντοχές».

Για τους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά όλα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας. «Είναι περίπου 3.500 άνθρωποι, καθώς στην πορεία κάποιοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν. Πάνω από 2.000 είναι διοικητικό ή παραϊατρικό προσωπικό. Γύρω στους 1.200 νοσηλευτές, και οι υπόλοιποι γιατροί. Τους καλούμε όλους να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις δουλειές τους».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης η οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τους νεκρούς της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης αντέτεινε ότι η πανδημία έχει στοιχίσει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές σε όλες τις χώρες. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει σύστημα υγείας στον κόσμο που να μην έχει απώλειες σε μια πανδημία

«Ακόμα και έναν νεκρό να είχαμε, εγώ δεν θα έμπαινα στη λογική του “πόσους νεκρούς” θα μπορούσαμε να είχαμε ή να μην είχαμε, γιατί ή συζήτηση αυτή αδικεί τα ίδια της θύματα της πανδημίας. Εγώ δέχομαι την κριτική, αλλά η κριτική πρέπει να γίνεται με όρους που δεν προσβάλλουν ούτε τη νοημοσύνη μας, ούτε τους ανθρώπους» , επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι το ΕΣΥ δεν ξεκίνησε στην πανδημία από τις 30.000 κλίνες ΜΕΘ που είχε η Γερμανία, αλλά από τις 520.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE