Πάτρα| Εκτάκτως στη ΓΑΔΑ η αδερφή της Πισπιρίγκου

Share on:

Στη ΓΑΔΑ μετάβει σήμερα το πρωί εκτάκτως η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα Πισπιρίγκου για να καταθέσει ως μάρτυρας.
Η σημερινή κατάθεση της αδελφής της προφυλακισμένης μητέρας αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στο πόρισμα Καρακούκη- Καλογρηά αναφέρεται πως τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν και μάλιστα από κάποιο χέρι που τους έφραξε το οξυγόνο με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στην ζωή τους. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο είναι πως στην περίπτωση της Ίριδας, το βράδυ της δολοφονίας στην οικία της οικογένειας στην Πάτρα, βρισκόταν μόνο δύο πρόσωπα, η Ρούλα και η Δήμητρα.

Η κυρία Λεγάτου ήταν καταβεβλημένη μετά την κατάθεσή της. «Η κόρη μου που κατηγορείται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και είναι προφυλακισμένη είναι αθώα. Δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να σκότωσε τα παιδιά της…» είπε στους αστυνομικούς και υποστήριξε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είχε χτυπήσει την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες διώξεις

Το πόρισμα Καρακούκη – Καλoγρηά, λειτουργησε ως καταλύτης και επιτάχυνε τις διαδικασίες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα έχει κλείσει η δικογραφία που σχηματίζει το Ανθρωποκτονιών.

Για τους αναλυτές της Ασφάλειας, είναι φανερό πλέον το τι έχει συμβεί και μάλιστα, φαίνεται να έχουν φθάσει στο σημείο να εκτιμούν τι ακριβώς γινόταν χρονικά, κάθε φορά που ένα από τα τρι’ι παιδιά του ζεύγους Δασκαλακη – Πισπιρίγκου, έφευγε από τη ζωή.

Τι κατέθεσαν η μητέρα και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου

Καταθέσεις από τους γονείς της κατηγορούμενης πήρε χθες το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» προηγήθηκε η κατάθεση της κ. Λεγάτου και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετά από περίπου 4 ώρες, ακολούθησε ο κ. Πισπιρίγκος.

Οι ερωτήσεις που δέχθηκε η Ελένη Λεγάτου από τους αστυνομικούς αφορούσαν στη ζωή της ίδιας και της κόρης της, πώς ήταν ως μητέρα η Ρούλα, ενώ ερωτήθηκε για το ποια ήταν η σχέση της 33χρονης με τον Μάνο Δασκαλακη και εάν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. Η απάντηση διά στόματος Ελένης Λεγάτου ήταν κατηγορηματική «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ρούλα να έκανε κακό στα παιδιά της». Έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την παιδική ηλικία της κατηγορούμενης και το πρόγραμμα διατροφής και ξεκούρασης των τέκνων της, όπως τι έτρωγαν, τι ώρα κοιμούνταν κ.λπ.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στον κοινό βίο τού εν διαστάσει πλέον ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, απαντώντας στη μια και μοναδική ερώτηση που φέρεται να της έγινε σχετικά με το εάν υπήρχαν διαπληκτισμοί μεταξύ τους. Η μητέρα της 33χρονης μίλησε για το περιστατικό που σημειώθηκε λίγες ώρες πριν τον θάνατο της 6 μηνών Ιριδας. Τότε που ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως παραδέχθηκε και στην προ ημερών πολύωρη κατάθεση του στη ΓΑΔΑ, «σήκωσε χέρι στη Ρούλα», χτυπώντας τη δύο φορές στο πρόσωπο, προτού φύγει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Και στην περίπτωση του πατέρα της Ανδρέα Πισπιρίγκου οι ερωτήσεις κινήθηκαν γύρω από την παιδική ηλικία της Ρούλα και αυτό γιατί μετά τον χωρισμό με τη μητέρα της δεν έχει «εικόνα» για τη ζωή της 33χρονης, οι σχέσεις με την οποία φέρεται ν’ αποκαταστάθηκαν μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.

Κατά πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που αναμένεται να καταθέσουν είναι και ο πατριός της κατηγορούμενης, ωστόσο μέχρι και χθες το απόγευμα δεν είχε λάβει κλήση.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE