Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας| «Εγκληματικό το σχέδιό του, εισηγούμαι την ενοχή του»

Share on:

Με μια πρόταση “καταπέλτη” ξεκίνησε την αγόρευση της ο εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της Αμαλίας από τα 11 της χρόνια από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα. Ο τελευταίος κατηγορείται για άγρια σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα ανήλικης καθώς τότε το κορίτσι ήταν ακόμη μαθήτρια της πέμπτης Δημοτικού.
Ο εισαγγελέας στην αγόρευση της κάνει λόγο για χειραγώγηση της ανήλικης κοπέλας από τον κατηγορούμενο και για απειλές που τις εξέφρασε, οι οποίες είχαν δημιουργήσει στην κοπέλα συναισθήματα άγχους, φόβου και ντροπής. Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη του βιασμού κατ’ επακολούθηση βάρος της ανήλικης, της κατάχρησης σε ασέλγεια αλλά την απαλλαγή του από τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, επειδή το αδίκημα αυτό απορροφάται, όπως είπε, από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Την προσέγγισε με φράσεις «τι ωραίο κορμάκι έχεις» και την έλεγε «μωρό μου»

Ξεκινώντας την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε: «Η καταγγέλλουσα είναι κάτοικος Ωρωπού. Το 2009 ήταν 10 ετών και τελείωνε την Τετάρτη δημοτικού. Το ίδιο έτος προσελήφθη από το ναυτικό όμιλος Ωρωπού ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανέλαβε την προπόνηση στην ιστιοπλοΐα πολλών παιδιών. Περνούσε πολλές ώρες μαζί τους ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη και φροντίδα τους. Όλα τα παιδιά τον έβλεπαν σαν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, τον είχαν σαν προστάτη τους. Αθλήτριά του ήταν και η καταγγέλλουσα. Τον Σεπτέμβριο του 2009 η καταγγέλλουσα πήγαινε στην 5η Δημοτικού. Ήταν λίγο άπειρη, είχε παραπανίσια κιλά και είναι τότε ένα παιδί μαζεμένο και συνεσταλμένο. Ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» έθεσε σε εφαρμογή το παρακάτω σχέδιο, καταχρώμενος την εμπιστοσύνη της και την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η οικογένειά της. Την προσέγγισε με φράσεις «τι ωραίο κορμάκι έχεις» και την έλεγε «μωρό μου»».

«Την βίασε»

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβόητο ταξίδι στο Γαλαξίδι, εκεί όπου κατά την κατηγορία, ο 39χρονος βίασε πρώτη φορά την ανήλικη αθλήτρια του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ η ομάδα βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Γαλαξίδι, προτελευταία ημέρα των αγώνων, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα ότι κάτι ήθελε να πει στην καταγγέλλουσα, την τράβηξε και της έδωσε φιλί στο στόμα, προκειμένου να ικανοποιήσει έτσι γενετήσια επιθυμία του. Η Αμαλία ήταν τότε πέμπτη Δημοτικού, 11 ετών. Η κοπέλα ένιωσε συναίσθημα άγχους. Το ίδιο βράδυ εισήλθε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την Αμαλία να ανοίξει το στόμα της και να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα της. Η κοπέλα αντιστάθηκε και άρχισε να κουνιέται προς τα κάτω. Ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός. Μετά την επιστροφή από το Γαλαξίδι δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Συνέχισε να συναναστρέφεται την Αμαλία και την οικογένειά της. Από τότε μέχρι και το 2011 έλαβαν χώρα γενετήσιες πράξεις, θωπείες (…). Και όλα αυτά ενώ αντιλαμβάνονταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του καθώς γνώριζε την ηλικία της κοπέλας, και είχε σχέσεις με τους γονείς της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χρόνο και χώρο. Στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια, όταν οι άλλοι αθλητές έπεφταν στη θάλασσα».

Οι αντιφάσεις

Ο εισαγγελέας, μίλησε ακόμη για αντιφάσεις στην απολογία του κατηγορούμενου σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει στην ανάκριση, ενώ επισήμανε πως η πρώτη καταγγελία της κοπέλας και των γονιών της στις αστυνομικές αρχές, ενδεχομένως, όπως είπε, να μην προχώρησε γιατί η οικογένεια της μπορεί να φοβήθηκε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που η εξέλιξή της θα είχε στο παιδί. «Εν τέλει η καταγγέλλουσα μη μπορώντας να ανεχθεί άλλο τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, βρήκε τη δύναμη, 14 ετών, να τα πει στους γονείς της. Οι τελευταίοι πήγαν στην αστυνομία χωρίς όμως να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι για τη ψυχολογία του παιδιού τους» είπε ο εισαγγελέας για να προσθέσει: «Ύστερα από επτά χρόνια και ενώ η καταγγέλλουσα είχε ενηλικιωθεί, βρήκε τη δύναμη με αφορμή τις αποκαλύψεις μιας άλλη αθλήτριας να καταγγείλει στις αρχές τα όσα βίωνε από τα 10 έως τα 14 της. Και η υπόθεση να πάρει τη πορεία που γνωρίζουμε σήμερα».

Κατά τον εισαγγελέα, τα όσα κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα δεν είναι προϊόν της μυθοπλασίας της. «Η καταγγέλλουσα δεν υπέπεσε αντιφάσεις, παρέθεσε τα πραγματικά περιστατικά τα οποία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δεν γνωρίζει αν ποτέ θα ξεπεράσει», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη συνέχεια στο γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα επί 3,5 χρόνια δεν αντιδρούσε. Όπως είπε, δεν αντιδρούσε της ασκήθηκε σωματική βία στο ξενοδοχείο. «Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας, που την έκανε να νιώθε πολύ άβολα. Ένιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Ο κατηγορούμενος της έλεγε ότι δεν θα την πιστέψει κανείς, ότι είναι χρησιμοποιημένη, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει, ότι τους γονείς της, ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος».

Τέλος, κατά τον εισαγγελέα η Αμαλία δεν είχε κανένα λόγο να προβεί στην καταγγελία της για να λάβει χορηγίες, καθώς αυτές τις είχε από το 2014.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ η απόφαση του δικαστηρίου εκτός απροόπτου αναμένεται εντός ημέρας.

ValueNews.gr


Share on: