Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας| Κατάθεση με «εξομολόγηση» προς την Αμαλία

Share on:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η απολογία του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό της 21χρονης Αμαλίας, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
Ο κατηγορούμενος αρνείται όλες τις κατηγορίες ότι έχει διαπράξει κακούργημα του βιασμού και με ένα διαρκή μονόλογο δίνει τη δική του εκδοχή για την πρώτη υπόθεση που αφορά το κίνημα του #metoo περιμένοντας την κρίση των δικαστών και των ενόρκων που θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση σε επόμενη δικάσιμο.

Ξέσπασε σε κλάματα

Το διαρκές και επαναλαμβανόμενο«μότο» στην απολογία του κατηγορούμενου, που ήταν διανθισμένη με εικόνες και λέξεις υπερβολής, στην προσπάθειά του να δείξει τα συναισθήματα του ήταν η φράση «Όχι Βία», ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι οπαδός του κινήματος του #metoo και πως στις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται δεν έχει καμία σχέση με συγκρατούμενους, οι οποίοι έχουν κάνει κακό στις γυναίκες.

«Η αγάπη και η αλήθεια έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την υπομονή. Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσω από την κατηγορία του βιασμού. Είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει, σε καμία λέξη όπως και να το αντιλαμβάνεται ο οποιοδήποτε. Βία στον έρωτα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη, μέρα χωρίς ήλιο. Η ομορφιά τη ζωής είναι στον έρωτα και αλλιώς η ζωή είναι ανούσια και πληκτική. Σαν χαρακτήρας όταν αισθάνομαι ερωτευμένος δένομαι συναισθηματικά» είπε προσθέτοντας: «Είμαι απόλυτος στη βία. Ποτέ βία. Είμαι υπέρ των κινημάτων. Αγαπάω το #metoo και στις φυλακές της Τρίπολης δεν μπορώ να κάνω παρέα με κανέναν ούτε για καφέ που έχει χτυπήσει τη γυναίκα του».

«Αμαλία! Αμαλάκι μου»

Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να ξεσπά σε κλάματα και να φωνάζει, ανακαλώντας στιγμές από το παρελθόν αναφερόμενος και πάλι προς την Αμαλία η οποία παρακολουθεί μαζί με τους γονείς της την απολογία του κατηγορούμενου. «Η Αμαλία ήταν ανοικοκύρευτη και δεν ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Της έλεγα θα βάλω και ποδιά για σένα. Της έλεγα θέλω να διαβάζεις και εγώ να δουλεύω, και να ανοίξω το δρόμο. Απαράδεκτη! Αμαλία! Αμαλάκι μου! Όχι βία!».

«Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο στη ζωή από το να ξυπνήσεις το πρωί με προσοχή να μην ξυπνήσεις την κοπέλα σου, να ετοιμάσεις ένα ωραίο πρωινό, να πάρεις το κλαδευτήρι και ένα κομμάτι κρέας να βγεις και να κόψεις όλα τα λουλούδια από τον κήπο της γειτονιάς σας, να δώσει το κομμάτι το κρέας στο σκυλάκι για να μη σε προδώσει και μετά να ανέβεις επάνω και να την ξυπνήσεις το πρωί με ένα φιλί και λίγη σοκολάτα για να σηκωθεί γλυκά. Στον πρώτο έρωτα της ζωής σου, όχι βία! Πες αποτυχία αλλά όχι βία! Εγώ έκανα ένα τεράστιο λάθος να σε βάλω στον έρωτα γρήγορα. Δεν είμαι θύμα. Όχι στη βία. Ναι στις κακοποιημένες γυναίκες. Αγαπάω όλες τις γυναίκες. Όχι στον ξεφτίλα που σηκώνει το χέρι του πάνω στη γυναίκα του διεκδικώντας τον έρωτα. Αυτός είναι κενός».

Τι είπε για τους γονείς της κοπέλας

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, οι γονείς της κοπέλας είχαν πλήρη γνώση για όλα όσα συνέβαιναν και τους ενημέρωνε όταν έβλεπε εκδηλώσεις ζήλιας και φλερτ από την πλευρά της μικρής.

«Για κάθε πράξη που ακούμπησα έχω μετανιώσει. Δικαίως βρίσκομαι εδώ. Για κάθε πράξη για κάθε κύτταρο του εγκεφάλου μου έχω καταδικάσει τον εαυτό μου. Συναισθηματικά όμως δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ, γιατί ήταν πραγματική ειλικρινή αγάπη και αυτή δεν λαθαίνει. Η τιμωρία του εαυτού μου ήταν όχι σεξουαλικές σχέσεις χωρίς γάμο. Η Αμαλία έβαλε ψηλά τον πήχη, το 2010 χτύπησε η καρδιά μου. Την ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που δεν το μετάνιωσα ποτέ. Γιατί ήταν το καλύτερο μου.

Ο εισαγγελέας της έδρας παρατήρησε ότι πολλά πράγματα, σκοπίμως δεν έχουν φανερωθεί. Και πρόσθεσε πως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο λόγος του κατηγορούμενου έναντι του λόγου της καταγγέλλουσας. Ο,τι πρέπει να αναφερθεί να το αναφέρετε, είπε ο εισαγγελέας, και υπάρχουν αμερόληπτοι δικαστές που θα σας κρίνουν.

Η δίκη συνεχίζεται.

ValueNews.gr


Share on: