Σφαγή στο Τέξας| 19 νεκρά παιδιά δημοτικού και 2 ενήλικες

Share on:

Πόνος, οργή, θλίψη και ένα τεράστιο “γιατί;”. Μετράμε συνολικά 21 θύματα που δολοφονήθηκαν με τον πιο άγριο τρόπο στο σχολείο στο Ουβάλντε στο Τέξας όταν ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο δημοτικό. 19 αθώες ψυχές που πήγαν στο σχολείο, λίγες ημέρες πριν αυτό κλείσει και ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δεν επέστρεψαν ποτέ στις οικογένειές τους. Επιπλέον 2 ενήλικες δασκάλες έχασαν την ζωή τους ενώ άλλα τρία άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της περιοχής.

Το μακελειό

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε ως Σαλβαδόρ Ράμος, σκοτώθηκε στο σημείο της τραγωδίας μετά από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς και πιστεύεται πως είχε δράσει μόνος του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNNi, εικάζεται πως πριν την αποτρόπαια πράξη του είχε πυροβολήσει την γιαγιά του η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο University Health, και νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Φορώντας αλεξίσφαιρο, και εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε τροχαίο, προτού το εγκαταλείψει και πάει στο δημοτικό σχολείο Ρομπ περί τις 11:30πμ (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Δύο αγόρια, 9 και 10 ετών, καθώς και ένα κοριτσάκι 10 ετών, αναγνωρίστηκαν ως τα πρώτα παιδιά – θύματα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου συνολικά 19 μικροί μαθητές έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος. Όσο παιρνούν οι ώρες, οι οικογένειες ανακοινώνουν σταδιακά τα θύματα που ταυτοποιούνται. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 12 παιδιά ηλικίας κάτω των 11.

Σε ένα συγκινητικό μήνυμα ο πατέρας της μικρής Αμερί Τζο Γκαρσία έγραψε πως η «μικρή του αγάπη πετά στον ουρανό».

«Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Αγκαλιάστε την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε», αναφέρει.

Τον τελευταίο χρόνο τα περιστατικά πυροβολισμών αγγίζουν τα 212

 Η σφαγή που διέπραξε βύθισε ξανά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.

Πρόκειται για το δεύτερο πιο θανατηφόρο μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ, μετά την τραγωδία στο Σάντι Χουκ τον Δεκέμβριο του 2012.

Θλίψη και προβληματισμό δημιουργεί στις ΗΠΑ το γεγονός ότι τα μακελειά και τα περιστατικά πυροβολισμών που έχουν σημειωθεί φέτος στη χώρα αγγίζουν τα 212, περισσότερα από τις 144 ημέρες του 2022 που έχουμε διανύσει.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE