Κρήτη| Ένοχος ο δολοφόνος της Έφης Τσιχλάκη

Share on:

Ακόμη μια αποδεδειγμένη γυναικοκτονία. Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε σήμερα ο σύζυγος της. Συγκεκριμένα, με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά, κρίθηκε η καταδίκη του 55χρονου συζύγου της Έφης Τσιχλάκη. Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος, μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Κολυμπάρι της Κρήτης, με διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου από πυροβόλο όπλο.

Η εισαγγελέας, πρότεινε στους τακτικούς δικαστές και ενόρκους να κρίνουν τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία, επικαλούμενη όλα τα στοιχεία που προέκυψαν και από τις τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις, από την έκθεση του οπλουργού – τεχνικού συμβούλου, από την αυτοψία της αστυνομίας, αλλά και από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

«Η Έφη Τσιχλάκη ήταν μια μορφωμένη, ευγενική, κοινωνική γυναίκα» τόνισε η Εισαγγελέας.

Κανένα ελαφρυντικό

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε επίσης την ενοχή του για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ ζήτησε να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, δεδομένων τόσο των υποθέσεων ναρκωτικών όπλων κ.ά στα οποία είχε εμπλακεί, όσο και του ότι, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε Α’ βαθμό, είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι «για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη» και τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς προμελέτη.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 55χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος δεν κατάφερε να εξηγήσει πως βρέθηκε το όπλο πάνω από τον ώμο της θανούσης και όχι στο ύψος των ποδιών ή έστω της μέσης της. Επίσης, διαπιστώθηκαν ανακρίβειες σχετικά με το τι προηγήθηκε του θανάτου της Έφης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι μπαίνοντας στο σπίτι, βρήκε το θύμα στην κουζίνα και της έδωσε το όπλο του να το φυλάξει και ότι τη στιγμή του μοιραίου ήταν στο μπάνιο του υπνοδωματίου.


Share on: