Καταγγελία βιασμού για τον σκηνοθέτη του Σασμού

Share on:

Μήνυση κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, κατηγορώντας για βιασμό τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς του “Σασμού” στον Aplha, Κώστα Κωστόπουλο.

Το 2010, στα πρώτα της βήματα στον χώρο, όπως καταγγέλλει η ηθοποιός, έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη που υπογράφει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες.

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ και αντλώντας θάρρος από το ελληνικό #metoo, μιλάει για πρώτη φορά για τη στιγμή της ζωής της που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Έλενα Αθανασοπούλου.
Ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο και μετά θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς φίλους. Όπως ισχυρίζεται στην μήνυση της, ο 58χρονος φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η νεαρή κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία οδηγήθηκαν στο αμάξι όπου φέρεται να την βίασε.

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21».

Με αφορμή τη μήνυση της ηθοποιού διατάχθηκε έρευνα, η οποία διεξάγεται από τις αστυνομικές αρχές με την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού.

Υπάρχουν κι άλλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις

 Ένιωσα υπέροχα όταν το έβγαλα από πάνω μου. Ένιωσα υπέροχα γιατί δεν το έβγαλα έτσι κατευθείαν, αλλά είχα κάνει τις έρευνες μου και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά θύματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πλαίσιο του βιασμού, βιασμός μπορεί να μην υπάρχει άλλος, αλλά υπάρχουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σεξουαλικές κακοποιήσεις, ακραίες και βίαιες συμπεριφορές. Δεν τα γνωρίζω μόνο εγώ αυτά, τα γνωρίζουν και άλλα άτομα. Άτομα με καριέρα, γιατί ακούγεται και το «εγώ ποια είμαι». Είμαι η Έλενα Αθανασοπούλου, αυτή είμαι. Έχω κάνει όλη αυτή την έρευνα και όλα θα βγουν, αλλά όχι στα κανάλια. Θα βγουν στις δικαστικές αίθουσες και θα με στηρίξουν τα ίδια τα θύματα».

«Μην μου λέτε το όνομα του! Ας τον λέμε γνωστό σκηνοθέτη! Γνωριστήκαμε κάποιο βράδυ του 2009 σε κοινωνικό πλαίσιο όπου υπήρχαν και άλλα άτομα του χώρου. Δεν ήταν ο Πέτρος και ο Παύλος, ήταν επώνυμα άτομα αφού θέλετε να μιλήσουμε για διασημότητες. Ας είναι αυτά τα άτομα σήμερα με το μέρος της συνείδησης τους» συμπλήρωσε η Έλενα Αθανασοπούλου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.

Δείτε την συνέντευξη:

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της

«Το θάρρος που πήρε και το κουράγιο είναι από το πολύ σημαντικό που γίνεται στην ελληνική κοινωνία, όπου τα άτομα που είχαν υποστεί διασυρμό, βιασμό και παρόμοια σεξουαλικά εγκλήματα, βρήκαν το κουράγιο να πολεμήσουν επώνυμα άτομα ισχυρά και δυνατά. Είναι λογικό πάρα πολλά άτομα που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές πήραν το θάρρος και μίλησαν», δήλωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Καϊμακάμης, η ηθοποιός δεν επιθυμεί να αποκομίσει δημοσιότητα και προβολή από την υπόθεση, ενώ συμπλήρωσε πως η Έλενα Αθανασοπούλου δεν ευνοείται από αυτή την μήνυση.

Ακόμη, υπογράμμισε πως η καταγγελία της ηθοποιού έφτασε και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η προκαταρκτική εξέταση θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Οι σχετικές αναρτήσεις του Κωστόπουλου

Πηγή:ValueNews.gr


Share on: