Europa League: Πρόγραμμα αγώνων 7/4

Share on:

Έντονο ενδιαφέρον και πλούσιο φαίνεται να είναι το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των 8 του Europa League που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (σ.σ 7/4/2022). Κάθε ομάδα στο ταμπλό έχει δείξει μέταλλο νικητή και οι μεταξύ τους αγώνες κάθε άλλο παρά προβλέψιμοι φαντάζουν.

Λειψία-Αταλάντα

Πρόκειται για έναν αγώνα μεταξύ δυο ομάδων που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα. Από τη μία η Αταλάντα, που ναίμεν βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A, έχοντας βέβαια έναν αγώνα λιγότερο από την 5η και 6η θέση την οποία κατέχουν Λάτσιο και Ρόμα αντίστοιχα, αλλά έχει αποδείξει στο παρελθόν πως όταν πρόκειται για Ευρωπαϊκό αγώνα δεν παραλείπει ποτέ να κάνει το καθήκον της.

Από την άλλη η Λειψία που έρχεται από μία εμφατική νίκη επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 4-1 και έναν δαιμονιώδη NKunku, ενώ ταυτόχρονα οι Γερμανοί δείχνουν να έχουν ένα προκαθορισμένο ραντεβού με το γκολ έχοντας σκοράρει 42 γκολ στις τελευταίες 40 αναμετρήσεις. Η καλή φόρμα της ομάδας φαίνεται και από την αποκλειστικότητα της 4ης θέσης που έχει εξασφαλίσει στην Bundesliga βρισκόμενη 3 βαθμούς πάνω από την 5η Φραιμπουργκ.

 Γουέστ Χαμ-Λυών

Μεταξύ των δυο αυτών ομάδων, οι Άγγλοι δείχνουν να έχουν ισχυρότερο προβάδισμα από άποψη αποτελεσμάτων και φόρμας. Στη Γουέστ Χαμ που βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής εξάδας στην Premier League με έναν αγώνα παραπάνω από την 7η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέφτει το βάρος της επιτυχίας, καθώς αποτελεί την μόνη ομάδα που εκπροσωπεί την Αγγλία στην διοργάνωση.

Η Λυών από την άλλη έρχεται από μία μέτρια χρονιά βρισκόμενη στην 9η θέση της Ligue 1 και δείχνει υποχρεωμένη για πρόκριση εάν θέλει να ευχαριστήσει τους οπαδούς της έπειτα από μία τέτοια χρονιά. Οι δυο πλευρές μοιάζουν να είναι με το μαχαίρι στο λαιμό και την πλάτη στον τοίχο.

Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Η φόρμα της ομάδας της «Μπλαουγκράνα» το τελευταίο διάστημα και η ποδοσφαιρική διάνοια που ακούει στο όνομα Τσάβι Ερνάντες έχουν καταφέρει να στρέψουν τα μάτια του ποδοσφαιρικού κόσμου στην αναμέτρηση αυτή. Μπορεί μία διοργάνωση όπως το Europa League να μην είναι άξια του κύρους της Μπαρτσα, αλλά δείχνει να έχει παρθεί πολύ σοβαρά από τους Καταλανούς.

Ταυτόχρονα η Άιντραχτ αντιλαμβάνεται την σημασία του  αγώνα αυτού και η ζήτηση των εισιτηρίων είναι πολύ υψηλή. Οι Γερμανοί οπαδοί δείχνουν έτοιμοι να υποστηρίξουν την ομάδα τους σε μία από τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ιστορίας της. Την υποστήριξη αυτή χρειάζεται η ομάδα της Φρανκφούρτης καθώς προέρχεται από μία μετριοπαθή χρονιά βρισκόμενη στην 9η θέση της Bundesliga.

Μπράγκα-Ρέιντζερς

Οι δύο ομάδες είχαν έρθει αντιμέτωπες την περσινή χρονιά στους 16 της διοργάνωσης. Οι Σκωτσέζοι είχαν καταφέρει να επικρατήσουν με ένα συγκεντρωτικό σκορ 4-2. Μάλιστα, ο αγώνας στην Πορτογαλία ήταν νικητήριος για την ομάδα της Γλασκόβης η οποία καλείται να κάνει ο,τι έκανε τότε. Έπειτα από την επάνοδό της στην πρώτη κατηγορία της Σκωτίας, η ομάδα δείχνει να έχει ανακάμψει πλήρως καθώς βρίσκεται στην 2η θέση, εννιά βαθμούς πίσω από την αντίπαλό της Σέλτικ.

Έχοντας ένα παθητικό 28 γκολ και ένα ποσοστό 50% νίκης στα τελευταία δέκα παιχνίδια της η Μπράγκα ελπίζει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενάντια σε έναν ισχυρό αντίπαλο που την είχε υποτάξει την περασμένη χρονιά. Καλείται να μάθει από τα λάθη της και να παρουσιάσει κάτι καλύτερο εάν θέλει να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE