Σε ειδικό κελί για λόγους ασφαλείας η Ρούλα Πισπιρίγκου

Share on:

Έπειτα από την από κοινού απόφαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας για προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, φερόμενης ως δράστιδας στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, οι αρχές φαίνεται να οδηγήθηκαν στην απόφαση για τοποθέτηση της 33χρονης σε ειδικά διαμορφωμένο κελί για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, θα της παρέχεται ειδικός χώρος για να σιτίζεται και να βγαίνει στο προαύλιο σε καθεστώς απομόνωσης, ενώ θα της απαγορεύεται να έχει οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες των φυλακών. Κύριο παράγοντα για την απόφαση αυτή αποτελεί η δημόσια έκταση που έχει λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση και όπως ήταν αναμενόμενο, στις φυλακές Κορυδαλλού επικρατεί κλίμα ιδιαίτερης απέχθειας προς το πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ταυτόχρονα, οι φυλακές Θηβών και Ελαιώνα δεν έκαναν δεκτή την προφυλάκισή της εκεί, έπειτα από διαμαρτυρίες των κρατουμένων. Επομένως το λεγόμενο καθεστώς μερικής απομόνωσης αποτελεί μονόδρομος για τους ιθύνοντες των φυλακών.

Σε βάρος της εκκρεμούν επιπλέον οι υποθέσεις θανάτου, κάτω από παρόμοιες συνθήκες με αυτόν της Τζωρτζίνας, των υπολοίπων δυο παιδιών της Ίριδας και Μαλένας. Οι αρχές δίνουν την ύψιστη προσοχή τους στην έρευνα της υπόθεσης αυτής και δεν θα βρισκόμασταν προ εκπλήξεως στην περίπτωση που έχουμε νέες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα (σ.σ 05/04) στις φυλακές του Kορυδαλλού και για δύο εικοσιτετράωρα θα τεθεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον Covid 19.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE