Το μεσημέρι η ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή

Share on:

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα απευθυνθεί σήμερα Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του αναμένεται να είναι διάρκειας περίπου 10-15 λεπτών και όπως σε όλες τις τοποθετήσεις του, σε άλλα κοινοβούλια ανά τον κόσμο, αναμένεται με ενδιαφέρον από την πλειοψηφία των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.Τη διαδικασία θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με μια σύντομη προσφώνηση, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα ουκρανικά, με ταυτόχρονη μεταγλώττιση. Τα θεωρεία της Βουλής των Ελλήνων θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας Ζελένσκι από κοινό, εφόσον δεν έχουν διανεμηθεί προσκλήσεις.Η τοποθέτηση του στην εθνική αντιπροσωπεία, έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να τοποθετηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και ενίσχυσης της διεθνούς στήριξης της Ουκρανίας, η οποία χειμάζεται από τη ρωσική εισβολή.

Πηγή :kathimerini


Share on: