Παγκόσμιο σοκ | Ομαδικοί βιασμοί γυναικών και παιδιών στην Ουκρανία

Share on:

Η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας Λουντμίλα Ντενίσοβα κατήγγειλε χθες ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν ανήλικα παιδιά στην Μπούκα.Δεκατετράχρονη από το προάστιο του Κιέβου έμεινε έγκυος αφού βιάστηκε από πέντε στρατιώτες, ανέφερε η επίτροπος μέσω Facebook. Πρόσθεσε ότι 11χρονο αγόρι από την Μπούκα επίσης βιάστηκε από στρατιωτικούς που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα.

Για βιασμούς από Ρώσους στρατιωτικούς έκανε λόγο επίσης ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι. Στα θύματα συγκαταλέγονται 16χρονη, που έμεινε έγκυος, και 78χρονη, σύμφωνα με τον αξιωματικό. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο, μέχρι στιγμής, να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Βιασμοί γυναικών στη Μπούκα

Υπενθυμίζεται ότι Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε, προ ημερών, στο BBC ότι στη Μπούκα βιάστηκαν από Ρώσους στρατιώτες είκοσι πέντε γυναίκες και κορίτσια.Συγκεκριμένα, η Λουντμίλα Ντενίσδοβα, Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που προσφέρει υποστήριξη έλαβε τουλάχιστον 25 αναφορές βιασμού από γυναίκες και κορίτσια ηλικίας από 14 έως και 24 ετών από Ρώσους στρατιώτες.Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Ουκρανία έχει στοιχεία για «γενοκτονία του ουκρανικού λαού» και για στρατιωτικά εγκλήματα, προσθέτοντας ότι ο βιασμός είναι «το νέο όπλο» των ρωσικών δυνάμεων.

«Ήταν 25 γυναίκες ηλικίας 14-24 ετών που βιάστηκαν από Ρώσους στρατιώτες. Αυτό συνέβαινε για ένα μήνα. Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε αυτά τα τρομερά εγκλήματα, δυστυχώς, και κάθε εγκληματίας θα τιμωρηθεί», τόνισε η Ντενίσοβα.

Και στο Ιρπίν βιασμοί

Παρόμοιες καταγγελίες είχαν γίνει και για την πόλη Ιρπίν, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, να επιβεβαιώνει ότι πράγματι υπήρξαν αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις Ρώσων στρατιωτών σε Ουκρανές γυναίκες.

Πηγή :iefimerida.gr


Share on: