Καταγγελίες κατά καθηγητή της Νομικής Αθηνών για σεξουαλική παρενόχληση

Share on:

Σε βαριές καταγγελίες  σεξουαλικής παρενόχλησης κατά καθηγητή της νομικής Αθηνών προέβη ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής έπειτα από μηνύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούσαν κυρίως το διάστημα στο οποίο ο εν λόγω καθηγητής εκτελούσε χρέη επιτηρητή ενώ φτάνουν σε σημείο να αναφέρουν πως η παρενόχληση έφτανε σε σημείο εκβιασμού, καθώς δεν δίστασε να κόψει τον φοιτητή έπειτα από άρνησή του για ερωτική συνεύρεση.

Ορισμένες καταγγελίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια μίας δια ζώσης εξέτασης ο καθηγητής προσέγγιζε έντονα φοιτητή, ενώ στην παράδοση των γραπτών φέρεται να εξέταζε με ιδιαίτερη προσοχή το φοιτητικό του πάσο για να απομνημονεύσει το όνομά του.

Πιο σοβαρή όμως αποτελεί η κατηγορία που αναφέρει πως ο καθηγητής έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε φοιτητή που προχώρησε σε αποκλεισμό του καθηγητή από τα Social Media. Το πιο ανησυχητικό από την ιστορία αυτή αποτελεί το γεγονός πως ο φοιτητής που κατήγγειλε την συμπεριφορά αυτή του επιτηρητή αντιμετώπισε δυσκολίες στην απόδοση δικαιοσύνης όταν ο επιτηρητής προήχθη σε καθηγητή.

Μέρος της καταγγελίας αναφέρει πως: « Τέτοια άτομα και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στη σχολή μας και θα μας βρουν ενωμένους και ενωμένες απέναντί τους. Μόνο μέσα από τον φοιτητικό μας σύλλογο και τις οργανωμένες δομές του μπορούμε, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, να υπερασπιστούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια απέναντι σε κάθε παραβιαστική και παρεμβατική συμπεριφορά».

Πάραυτα, ο Καθηγητής που κατηγορείται δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι και τώρα δημοσίως στο θέμα.

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on: