Η Ινδία καλεί σε ανεξάρτητη έρευνα στην Ουκρανική Μπούτσα

Share on:

Τον αποτροπιασμό και την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η Ινδία απαντώντας στις αναφορές για σφαγή στην Ουκρανική πόλη Μπούτσα από Ρώσους στρατιώτες και κάλεσε σε σύσταση ανεξάρτητης έρευνας ,αλλάζοντας την τακτική της απάθειας που μέχρι τώρα ακολουθούσε στο ρωσο-ουκρανικό θέμα, Ο Ινδός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών TS Tirumurti κάλεσε σε κατάπαυση της βίας και των εχθροπραξιών στην Ουκρανία δηλώνοντας πως: «Η κατάσταση έχει δραματοποιηθεί σημαντικά από την τελευταία συνέλευση του συμβουλίου».

Οι πιέσεις από τη δύση οδηγούν την Ινδία στην κατάρριψη πρώτον της ουδετερότητας που υπήρξε παραδοσιακά βασικό στοιχείο της εξωτερικής της πολιτικής και δεύτερον των διαχρονικά φιλικών σχέσεων που διατηρούσε με την Ρωσία από την οποία αντλεί σε κύριο λόγο τους πολεμικούς της εξοπλισμούς.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στον αντίποδα μίας κατηγορίας που εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την προηγούμενη εβδομάδα κατά της Ινδίας, αναφέροντας πως με την πολιτική που ακολουθεί σαμποτάρει τις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται εξαιτίας του πολέμου. Με δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Lloyd Austin κάλεσε την Ινδία να ελαττώσει την εμπορική εξάρτηση που έχει από την Ρωσία.

Όσο οι αναφορές από την Μπούτσα εξακολουθούν να είναι προβληματικές, τόσο μεγαλύτερη είναι η διπλωματική πίεση που ασκείται στην Ινδία για επιλογή στρατοπέδου.

Με πληροφορίες από: BBC.com

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on: