Ουκρανία | Επίθεση με ρουκέτες σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ

Share on:

Βομβιστική επίθεση με ρουκέτες καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες σε σιδηροδρομικό σταθμό που ήταν συγκεντρωμένος ένας αριθμός 1000 ατόμων στο Κραματόρσκ στην Ανατολική Ουκρανία. Η έκρηξη προκάλεσε πανικό στους συγκεντρωμένους ανθρώπους που επιχείρησαν να διαφύγουν από το σημείο δημιουργώντας συνωστισμό.   

Ενώ η Ουκρανία κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση από μέρους της Ρωσίας προς αμάχους, η Ρωσία αρνείται την συμμετοχή της στο συμβάν. Σε δηλώσεις του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως στο σημείο δεν βρίσκονταν ουκρανοί στρατιώτες και πως η επίθεση έγινε καθαρά προς τους αμάχους.

Από τη μεριά της η Ρωσία καταγγέλλει την Ουκρανία για σκηνοθεσία του συμβάντος λέγοντας πως η ίδια η Ουκρανία ήταν αυτή που έριξε την ρουκέτα στον σταθμό με σκοπό να κατηγορήσει την Ρωσία για πυρά κατά αμάχων.

Ο Πόλεμος συνεχίζεται

Ο πόλεμος εξακολουθεί και μαίνεται στην Ουκρανία με τις δυνάμεις της Ρωσίας να προσπαθούν σε μία αλλαγή τακτικής να καταλάβουν τις πόλεις Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ για λόγους στρατηγικής σημασίας.  

Για τους αμάχους οι φρικαλεότητες δεν σταματούν: «Υπάρχουν τάφοι τόσο πρόχειροι που φαίνεται σαν απλώς να έχουν ρίξει λίγο χώμα από πάνω» δήλωσε στο BBC κάτοικος της Μαριούπολης που βρίσκεται σε καθεστώς πολιορκίας εδώ και πολλές εβδομάδες. Άλλη μαρτυρία ανέφερε πως υπάρχουν άνθρωποι που παθαίνουν κρίσεις πανικού στην πόλη και άνθρωποι που είναι θαμμένοι στην άκρη του δρόμου.

Με τον ρυθμό αυτό οι ροές των προσφύγων συνεχίζουν να είναι μεγάλες με φόβους ότι ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνά τα 10.000.000.

Με πληροφορίες από BBC.com

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on: