Δριμύ κατηγορώ Ζελένσκι κατά Ερντογάν

Share on:

Μέσω συνέντευξης τύπου ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε τη σημασία της εγγύησης της ασφάλειας της Ουκρανίας από τα άλλα κράτη ενώ προέβη σε κατηγορίες κατά του Τούρκου ομόλογού του Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν για μη τήρηση σημαντικών υποσχέσεων από τον δεύτερο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν βλέπω καμιά υπογραφή από τον τούρκο πρόεδρο σχετικά με τις εγγυήσεις για την Ουκρανία, ούτε από κάποιες άλλες χώρες της διεθνούς κοινότητας», ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε και αύριο στο ΝΑΤΟ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, επομένως χρειαζόμαστε αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας».

Πέραν από το θέμα της ασφάλειας, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις που είχαν γίνει από τον Ερντογάν σχετικά με το προσφυγικό, καθώς η Τουρκία δεν έχει προβεί σε πραγματοποίηση των δεσμεύσεών της από την αρχή του πολέμου που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή μεταφορά των αμάχων από την Μαριούπολη.

Επιπλέον καταγγελίες από τον Ουκρανό Πρόεδρο εξαπολύθηκαν και κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας πως: «Τώρα από τον Ερντογάν εξαρτάται να προχωρήσει η επιχείρηση αυτή, που μιλάει με τον Πούτιν. Είναι ο Ρώσος πρόεδρος που εμποδίζει την πραγματοποίησή της».

Πάντως η απομάκρυνση του ρωσικού στρατού από κατεκτημένες πόλεις συνεχίζονται και ενώ οι Ευρωπαίοι ειδήμονες μιλούν για μαζική υποχώρηση, οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής.

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on: