Διαφορά 9 μονάδων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ | Νέα δημοσκόπηση

Share on:

Στις 9 μονάδες εντοπίζεται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική έρευνα της Interview για λογαριασμό της politic.gr, η οποία καταγράφει σταθερό προβάδισμα με ορατές φθορές στην επίδοση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ εμφανίζει πτώση από το 33,5% στο 30,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, από 21,5% σημειώνει μια μικρή άνοδο και φτάνει στο 21,9% ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,5% (από 16%). Το ΚΚΕ βλέπει τα ποσοστά του ενισχυμένα καθώς από 5,1% πήγε στο 6,5%, η Ελληνική Λύση βρίσκεται σταθερά στο 5,1% και το ΜέΡα 25 στο 3,1%.

Από τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται εκτός βουλής ο Συν. Δημιουργία πέφτει στο 1,7%, ενώ το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, Έλληνες για την Πατρίδα, βλέπει δημοσκοπική άνοδο στο 1,4%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων σκαρφαλώνει στο 8,7%.Παράλληλα, η δημοσκόπηση αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη διστακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολίτες την προοπτική να στηθούν πρόωρες κάλπες. Το 51% επιθυμεί τη διενέργεια των εθνικών εκλογών με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας σε αντίθεση με το 30% που επιθυμεί άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών.

«ΝΑΙ» στην εκλογή του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση

Σε ότι έχει να κάνει με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, της εκλογής του Προέδρου του κόμματος από την κοινωνική βάση και όχι από το Συνέδριο του κόμματος, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην πλειοψηφία τους (59%) συμφωνούν με τον πρόεδρό τους.

Ωστόσο, σε ευρύτερο πλαίσιο οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, φαίνεται να μην απασχολούν την πλειοψηφία (45%) των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων . Το 33% συμφωνεί με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και το 17% την απορρίπτει.Όσον αφορά τις εσωτερικές διεργασίες της Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ανακοίνωση από το Νίκο Ανδρουλάκη για την αλλαγή του ονόματος του Κινήματος Αλλαγής με εσωκομματικό δημοψήφισμα, το όνομα που φαντάζει πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά 74% είναι το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, ενώ μόλις το 13% επιλέγει το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή :protothema


Share on: