Ανδρουλάκης | Ψευτοδίλημμα τα περί πρόωρων εκλογών

Share on:

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα «πέρασε» από το Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας ότι παρά την δημοσκοπική άνοδο του κόμματός του, δεν ζητά πρόωρες  εκλογές και επειδή δεν τις θέλει και επειδή δεν μπορεί να τις επιβάλει. Ο  κ. Ανδρουλάκης επανέφερε τις προτάσεις του για το δημογραφικό και υπενθύμισε ότι το κόμμα του έκανε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, «για να σπάσει τον φόβο». 

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Bloomberg News, Νίκου Χρυσολωρά σε σχέση με το αίτημα για πρόωρες εκλογές, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το μόνο κόμμα που έχει άνοδο δημοσκοπικά είμαστε εμείς. Με συμφέρει να ζητήσω εκλογές. Προφανώς δεν θέλω, αλλά είτε ζητώ είτε δεν ζητώ, θα τις κάνει όταν θέλει ο κάθε Πρωθυπουργός. Το θέμα του λαού αυτή τη στιγμή είναι ένας πρωθυπουργός να ασχολείται με την ενεργειακή κρίση, όχι να ζητάει εκλογές. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα». Σε αυτό το σημείο, εξάλλου, τόνισε ότι στις 8 Μάϊου θα αποφασιστεί το όνομα και το σύμβολο με το οποίο το κόμμα θα κατέβει στις επόμενες εκλογές.


Σε σχέση με την Ουκρανία, επίσης, τόνισε «Στεκόμαστε αξιακά στην καταπάτηση διεθνούς δικαίου, ενώ αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή που δόθηκε εν μέσω πανδημίας στις επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι «: Χαρίστηκαν 6,5 δισ. ευρώ που δεν χρειάζονταν, καθώς τα κριτήρια ήταν τέτοια, που πολλοί πήραν χρήματα που δεν χρειάζονταν. Αυτές είναι πολιτικές μιας παλιάς λογικής».

Πηγή:protothema


Share on: