Έως τις 21 Απριλίου το επίδομα ακρίβειας στους δικαιούχους

Share on:

Έως τις 21 Απριλίου θα έχει καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ στους δικαιούχους όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το χρονοδιάγραμμα ορίζεται δια… νόμου αν και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας θα επιδιώξει η πληρωμή να γίνει πριν από τον Μεγάλη Πέμπτη και πιθανότατα έως το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας ώστε να μπορέσουν και οι δικαιούχοι να καλύψουν μέρος των αυξημένων αναγκών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Βάσει της τροπολογίας, δικαιούχοι είναι:

1. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι: To ετήσιο ατομικό φορολογητέο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα για το 2020 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 7200 ευρώ ενώ το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα 14400 ευρώ. Οικογενειακό εισόδημα είναι το άθροισμα των εισοδημάτων των δύο συζύγων. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας με βάση το περυσινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

2. Οι δικαιούχοι, άτομα με αναπηρία, των προνοιακών παροχών. Αν κάποιος είναι χαμηλοσυνταξιούχος και δικαιούται και προνοιακής παροχής, τότε θα πάρει μια φορά το επίδομα των 200 ευρώ και όχι δύο.3. Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που λαμβάνουν τη σχετική σύνταξη θα πάρουν επίσης 200 ευρώ μέχρι τις 21 Απριλίου. Αν για κάποιο λόγο έχει ανασταλεί η ισχύς της εγκριτικής απόφασης, τότε το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί μετά την ανανέωση.4. Το επίδομα παιδιού χορηγείται με προσαύξηση 50% στους δικαιούχους της πρώτης δόσης του έτους 2022. Αν μετά την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προκύψει διαφορά, είτε αρνητική είτε θετική, τότε θα γίνει η σχετική προσαρμογή.5. Στο διπλάσιο θα καταβληθεί και το επίδομα των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πηγή :thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE