Τι να περιμένουμε από το νέο παιχνίδι Elden Ring

Share on:

Γράφει ο Παναγιώτης Μουσιούς

Φαινόταν απίθανο το 2021, αλλά το Elden Ring είναι επιτέλους σχεδόν διαθέσιμο. Η πολυαναμενόμενη πνευματική συνέχεια στο Dark Souls και Demon’s Souls φτιαγμένο από τη FromSoftware απέχει μόνο λίγες εβδομάδες, και οι θαυμαστές της σειράς ελπίζουν και προετοιμάζονται για άλλο ένα Souls-like παιχνίδι φτιαγμένο από τους ίδιους δημιουργούς. Ο ανοικτός κόσμος του Elden Ring θα εξελίξει την φόρμουλα όπου πρωτοπόρησε το Demon’s Souls σε μια κατάσταση που δεν έχoυμε δει ακόμη, χωρίς να αφήνει πίσω τη μάχη και την προσαρμογή που κάνανε αυτά τα παιχνίδια υπέροχα.

Ενώ στην αρχή οι οπαδοί της σειράς αναρωτιόντουσαν πώς θα ήταν το νέο παιχνίδι και πότε θα το ξαναβλέπανε, ένα εσωτερικό trailer εμφανίστηκε παγκοσμίως  αργότερα στις αρχές του Μαρτίου. Τον Ιούνιο στο Ε3 2021 οι προσδοκίες γκρεμίστηκαν όχι μόνο από ένα trailer γεμάτο με νέα αξιοθέατα από το παιχνίδι αλλά και από μια κοντινή ημερομηνία κυκλοφορίας. Ορισμένοι παράγοντες επιρροής και καταστήματα υποβλήθηκαν σε μια ιδιωτική προεπισκόπηση που κυκλοφόρησε αργότερα στο κοινό και αμέσως μετά ακολούθησε μια κλειστή αλλά πλούσια σε πληροφορίες δοκιμή δικτύου. Το Elden Ring έχει δημιουργηθεί για να έχει ένα τεράστιο 2022 και οι θαυμαστές δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να δουν πώς θα εξελιχθεί.

Η ημερομηνία κυκλοφόρησης του Elden Ring

Το Elden Ring θα κυκλοφωρίσει παγκοσμίως στις 25 Φεβρουαρίου, 2022. Καθυστέρησε από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας της 21ης Ιανουαρίου για να δουλέψουν περισότερο στο παιχνίδι, αλλά φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανταποκριθεί σε αυτό το νέο παράθυρο. Περαιτέρω καθυστερήσεις είναι απίθανες, δεδομένης της ημι-ολοκληρωμένης κατάστασης στην οποία βρισκόταν η δοκιμή δικτύου. Πολλά για το Elden Ring έχουν ήδη αποκαλυφθεί, αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο για περισσότερα νέα πριν από την κυκλοφορία του. Ένα τρέιλερ εκκίνησης, αν μη τι άλλο, είναι πιθανό να εισέλθει μία ή δύο εβδομάδες πριν από τις 25 Φεβρουαρίου.

Τι να περιμένουμε απο τον νέο κόσμο “The Lands Between”

Ο κόσμος του Elden Ring έχει ακόμα πολλά μυστικά για να βρει κανείς και έναν φαινομενικά τεράστιο όγκο χάρτη για εξερεύνηση. Η περιοχή που υπήρχε στη δοκιμή δικτύου ήταν ένα κλάσμα της πρώτης μεγάλης περιοχής του Lands Between. Η σύγκριση του χάρτη στη δοκιμή δικτύου με τον πληρέστερο χάρτη στο τρέιλερ του παιχνιδιού αποκαλύπτει ότι περίπου το ήμισυ της αρχικής έκτασης εξαιρείται από τη δοκιμή, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου νησιού στα νότια. Κάποιο υπόγειο λαβύρινθο με ξεχωριστό χάρτη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής προεπισκόπησης του παιχνιδιού, το οποίο θα μπορούσε να αποκαλυφθεί πριν από την κυκλοφορία. Υπάρχει άφθονο νέο έδαφος για να καλυφθούν οι προεπισκοπήσεις του Elden Ring, και αυτό είναι μόνο οι ίδιες οι τοποθεσίες.

Πιθανότητα DLC για το Elden Ring

Με βάση την ιστορία των τίτλων της FromSoftware, υπάρχει μια ευδιάκριτη πιθανότητα ότι το Elden Ring θα μπορούσε να λάβει DLC. Οι πιθανότητες για αυτό είναι υψηλότερες από το Sekiro, δεδομένου ότι η παραδοσιακή φόρμουλα Souls-like προσφέρεται καλύτερα στο modular gameplay. Το Elden Ring είναι ακόμη πιο επικεντρωμένο στην προσαρμογή από ό,τι συνήθως, με την προσθήκη των επικαλεσμένων πνευμάτων και του Ashes of War, επομένως θα μπορούσε εύκολα να προστεθεί περισσότερο περιεχόμενο. Η Bandai Namco τείνει επίσης να εμπορεύεται DLC με τα παιχνίδια της, οπότε η FromSoftware συνεργαζόμενη με την Bandai προσθέτει και πάλι περαιτέρω πίστη ότι θα μπορούσε να υπάρξει επέκταση.

Τελευταία λόγια για το Elden Ring

Με ή χωρίς το DLC, το 2022 θα μπορούσε να καταλήξει ως το Year of Elden Ring. Εάν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται, θα έχει τη δύναμη να είναι υποψήφιο σε εκπομπές βραβείων και συζητήσεις για το παιχνίδι της χρονιάς. Το παιχνίδι ελπίζουμε να ευχαριστήσει τους οπαδούς του Souls που περίμεναν ένα άλλο FromSoftware Soulslike από τότε που κυκλοφόρησε το The Ringed City του Dark Souls 3 τον Μάρτιο του 2017. Το Sekiro και το Demon’s Souls Remake ήταν καλά, αλλά δεν αντικατέστησαν μια ολοκαίνουργια επανάληψη του Dark Souls.

Πηγή: ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE