Ο Μάρτιος μήνας ορόσημο για την άρση των περιορισμών

Share on:

κόσμος ερμού

Με ορόσημο τον Μάρτιο, προχωρούν βήμα βήμα στην άρση των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, κυβέρνηση και επιστήμονες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και βάσει αυτού του σχεδιασμού προχωρά, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, η οποία θα μας συνοδεύει ακόμα για καιρό. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να υπάρξουν και νέες άρσεις περιορισμών, όπως για παράδειγμα η χωρικότητα στα μαγαζιά και οι όρθιοι, σταδιακά ωστόσο και όχι ταυτόχρονα.

Πρόκειται άλλωστε για μια τάση που καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα στη Λυών. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, σε όλες τις συζητήσεις κυριάρχησε η άποψη πως η άρση των μέτρων είναι πλέον επιβεβλημένη, με τους υπουργούς Υγείας των κρατών – μελών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Οι χθεσινές αποφάσεις των ειδικών

Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν και οι χθεσινές αποφάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία εισηγήθηκε την άρση του ορίου στον αριθμό των πελατών ανά τραπέζι που ίσχυε έως τώρα – 6 ατομα ανά τραπέζι -στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Παραμένει ωστόσο η απαγόρευση για όρθιους πελάτες στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Παρατείνεται επίσης το μέτρο του περιορισμού του αριθμού των φιλάθλων για έως 10% χωρητικότητα στα γήπεδα και έως 1.000 φιλάθλους.Η εισήγηση της Επιτροπής προέκυψε μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που ναι μεν δείχνουν μείωση της διασποράς, αλλά τα κρούσματα έχουν μείνει “καρφωμένα” σε πενταψήφια νούμερα, την ώρα που ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι λεγόμενοι “σκληροί” δείκτες των ημερήσιων θανάτων και των διασωληνωμένων.Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 19.618 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 87 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη ενώ διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 515 ασθενείς. Έγιναν 326.246 τεστ και η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 6,01%.

Πηγή:thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE