Θετικοί στον κορωνοϊό 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί με το «καλημέρα»

Share on:

Ανιχνεύθηκαν 15.547  θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί με τα self test που έγιναν χθες, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανιχνευθεί έως το πρωί της Δευτέρας 15.547  εν δυνάμει κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά. Κρίνεται ότι «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι καθηγητές και εκπαιδευτικοί. καθώς τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, επειδή έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι ενώ τώρα είναι και οι εμβολιασμένοι.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Χριστούγεννα διατέθηκαν μόλις 600.000 από τα δωρέαν self test για την περίοδο των εορτών, από τα 7 εκατομμύρια που είχαν δικαίωμα να παραλάβουν οι πολίτες.Ολος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ, για την προσέλευση στο σχολείο αύριο.

Πηγή : protothema.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE