Χαλάρωση των μέτρων από τις 23 Ιανουαρίου

Share on:

Κρίσιμη θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά από τη Δευτέρα για την άρση των μέτρων με τους δείκτες να επιτρέπουν αυτή τη στιγμή συζήτηση για χαλάρωση των περιορισμών αρχής γενομένης από την εστίαση.

Τους δείκτες που καταγράφονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια παρακολουθούν κυβέρνηση και ειδικοί προκειμένου να αποφασίσουν αν τα μέτρα που πήραν παράταση για μια εβδομάδα, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, θα συνεχιστούν μέχρι τέλος του μήνα ή αν θα υπάρξει κάποια άρση των περιορισμών.

Όπως είπε το πρωί του Σαββάτου ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, «η τελευταία εβδομάδα δείχνει μια ύφεση, περίπου -18% στο ιικό φορτίο αλλά αυτό μπορεί να δείχνει ότι περιορίζεται η διάσωση». Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει μείωση του ρυθμού αναπαραγωγής στο 1,4 αλλά και πανελλαδική μείωση της θετικότητας στο 6%».

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική στο να πούμε ότι είμαστε σε ύφεση. Δεν είδαμε κάποια σημαντική επίδραση από άνοιγμα πανεπιστημίων και σχολείων» σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο ΟΡΕΝ. Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημείωσε ότι «έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και τα μέτρα να εφαρμόζονται συνέχεια».

Πηγή:newsbomb


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE