SOS εκπέμπει το ΕΣΥ | Νοσούν 2.000 υγειονομικοί

Share on:

Τεράστιες πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκεί η μετάλλαξη Όμικρον. Χιλιάδες υγειονομικοί από νοσοκομεία να νοσούν και είναι ήδη σε καραντίνα.

Όπως εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,τα νοσοκομεία λειτουργούν με τουλάχιστον 10.000 λιγότερους εργαζόμενους.

Για τους υγειονομικούς που νοσούν, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι «αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 2.000 οι συνάδελφοι που είναι θετικοί στον ιό. Από αυτούς, οι 1.000 με 1.200 είναι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».

Σε αναστολή 7.000 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή, βρίσκονται σε αναστολή περίπου 6.500 με 7.000 εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκτιμούμε ότι ένα ποσοστό από αυτούς θα επιστρέψει σταδιακά, επισημαίνει ο κος Γιαννακός. Όμως, επειδή το πιστοποιητικό νόσησης πήγε στους 3 μήνες, από τους 6, ίσως ξαναβγούν».

Το τρίτο «αγκάθι» για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι οι συνταξιοδοτήσεις.

«Είχαμε 2.000 αποχωρήσεις για συνταξιοδότηση από το ΕΣΥ, δίχως να αναπληρωθεί κανείς. Επομένως, έχουμε, χονδρικά, 7.000 εργαζόμενους σε αναστολή, 2.000 σε καραντίνα και 2.000 συνταξιοδοτήσεις,τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Κόκκινος συναγερμός σε «Λαϊκό», «Γεννηματάς», «Άγιο Σάββα», «Έλενα Βενιζέλου».

Οι εξελίξεις έχουν σημάνει συναγερμό σε διοικήσεις και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που κατακλύζονται καθημερινά από νέα περιστατικά κορωνοϊού.

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE