Πρόβαδισμα της Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση της interview

Share on:

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 33,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%. Το μοναδικό κόμμα που βλέπει μια μικρή αύξηση των ποσοστών του είναι ο Συνασπισμός Δημιουργία (1,5%).

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 46% εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει 25%. Σημειώνεται πως οι πολίτες εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών, καθώς το 57,4% δεν θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 35,7% συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοφιλία αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή
Στηνν πρώτη θέση της δημοφιλίαπαραμένει ο δημοφιλέστερος ς των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό.
Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 28,4%.
Ακολουθούν ο Δ. Κουτσούμπας (27,7%), ο Κ. Βελόπουλος (14,9%) και ο Γ. Βαρουφάκης (13,1%).
Κορωνοϊος, οικονομία και ακρίβεια τα μεγαλύτερα προβλήματα
Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός παραμένει η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας (23%), αν και ο βαθμός προβληματισμού που προκαλεί έχει υποχωρήσει από την έναρξη της πανδημίας. Η ελληνική οικονομία προβληματίζει στον ίδιο βαθμό (23%) όσο και η πανδημία καθώς όπως φαίνεται, οι πολίτες κρίνουν ότι το ελληνικό οικονομικό μοντέλο παραμένει αδύναμο και δεν καταφέρνει να λύσει τις παθογένειές του. Ακολουθεί η ακρίβεια (17%), η τουρκική προκλητικότητα (10%) και η ανεργία (9%).

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE